19 Ekim 2018 09:36

Ankara Barosunda genel kurul heyecanı: 3 aday yarışıyor

Ankara Barosu’na kayıtlı yaklaşık 15 bin avukat, yeni yönetimini belirlemek için sandık başına gidiyor.

Görsel: Ankara Barosu Logosu

Paylaş

Ankara Barosu'na kayıtlı yaklaşık 15 bin avukat 2018 Olağan Genel Kurulu'nda yeni yönetimi belirleyecek. Genel Kurulda Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun adayı Erinç Sağkan, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar’ın adayı Murat Kemal Gündüz ile Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar grubu adı altında avukat Gencer Özdemir yarışacak.

Murat Kemal Gündüz kamuoyunun yakından takip ettiği önemli davaların avukatı, 10 Ekim Ankara Katliamı davası avukatları arasında. Gündüz, baronun adalet mücadelesi veren her kesimle bir araya gelerek, ortak mücadele ile adalete güven sağlaması gerektiğini ifade ediyor.

Erinç Sağkan iki dönemdir Ankara Baro Başkanlığı görevini yürüten Hakan Canduran'ın yardımcısı. Sağkan mesleğin ve meslektaşlarının yanında duracaklarını vurguluyor.

AKP - MHP'nin Türkiye genelindeki ittifakı, Baro seçimlerine de yansıdı AKP-MHP Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubundan Gencer Özdemir’i aday olarak gösterdi. Milliyetçi Avukatlar Grubu ve Baroda Birlik Grubunun ittifak adayı Gencer Özdemir'in en büyük vaadi adliyede avukatlardan alınan otopark ücretinin kaldırılması.

Ankara Barosu 65. Olağan Genel Kurulu 20-21 Ekim tarhilerinde Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mahkeme, çocuğa cinsel istismara ‘iyi hal’ indirimi yaptı

SONRAKİ HABER

Ataması yapılmayan doktorlar meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...