19 Ekim 2018 08:46

Erdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesindeki açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesinde, akademik yıl açılış töreninde konuştu.

Fotoğraf: Cem Öksüz/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesindeki törende konuştu.

Erdoğan, konuşmalarında akademik sistemi hedefine aldı, değişiklik sinyali verdi. Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile bir görüşme yaptığını belirtti, "Önümüzdeki kısa zaman içerisinde atacağımız adımlarla yeni bir diriliş gerçekleşecektir diye düşünüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

■ Türkiye'nin nasıl oluyor da dünyanın en büyük 500 üniversite arasında esamesi okunmuyor? Eğitimde altyapı ve kapasite bakımından büyük mesafe katetmemize rağmen, içerik ve sistemde büyük sıkıntı var.

■ Yeni dönemde öncelikle hedefimiz eğitimi hem içerik hem sistem olarak Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacak bir seviyeye çıkarmaktır. Bu meseleyi çözmeden, diğer hiçbir konuda istediğimiz sonuçlara ulaşamayız.

■ Kendi bireysel çekişmelerinin, ideolojik saplantılarının ve kariyer hırslarının esiri kadrolarla dolu üniversitelerin hayırlı çıktılar üretmesi mümkün değildir.

■ Önümüzdeki dönemde yürütme olarak bizi, akademi olarak sizi, aynı şekilde özel sektörü çok zorlu bir süreç bekliyor. Organize sanayi bölgeleriyle okulları iç içe geçirmekte kararlıyız, bunu yapacağız.

■ Bilim üreten, kendi modellerini geliştiren bir üniversite iklimi oluşturmadan, sadece tabela ve kadroyla hiçbir sonuç elde edemeyiz. İdeolojik saplantılar ve kariyer hırslarının esiri kadrolarla üniversitelerin hayırlı çıktılar üretmesi mümkün değildir.

■ İkeleri ayakta tutmak ve yükseltmek için yürütülen çalışmalarda akademiyi ve özel sektörü, ana gövdeyi taşıyan iki bacak, kuşun uçmasını sağlayan iki kanat gibi görüyorum. Bunlardan biri olmadan, diğeri tek başına başarı elde edemez.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ayşe Öğretmen'in infaz erteleme talebi kabul edildi

SONRAKİ HABER

Mahkeme, çocuğa cinsel istismara ‘iyi hal’ indirimi yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...