17 Eylül 2012 07:05

Saldırıya uğrayan BDP il başkanı hayati tehlikeyi atlattı

BDP Elazığ İl Başkanı Turan Çelik, uğradığı saldırı sonucu ağır yaralandı. Kesici aletle aldığı darbeler nedeniyle ağır yaralanan Çelik, kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Aşırı kan kaybına uğrayan ve çevrede bulunanlar tarafından hastaneye kaldırılan Çelik ameliyata alındı. Ameliyatın ardından yoğun

Saldırıya uğrayan BDP il başkanı hayati tehlikeyi atlattı
Paylaş
Orhan Kurul

Saldırının ardından BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ve Ağrı Milletvekili Halil Aksoy hastahaneye gelerek Çelik’i ziyaret etti. Halil Aksoy Başbakan Tayyip Erdoğan’ın partilerine yönelik söylemlerin bu tür saldırıları kışkırttığını belirtti. Çelik’i yaralayan saldırganın bir dönem MHP İl Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığı ve 3 Kasım 2002’de seçim bürosunu kurşunlayan kişi olduğu iddia ediliyor.

Hastane ziyaretinin ardından BDP İl binasında EMEP, KESK bileşenleri ve İHD yöneticilerinin de katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Burada konuşan BDP PM üyesi Mazhar Zümrüt, Turan Çelik’in bir haftadır, 23 HD 140 plakalı bir araçla takip edildiğini, bu bir haftalık süreç içerisinde arabasının polisler tarafından defalarca durdurularak arandığını söyledi. Olayın gelişimine ilişkin bilgi veren Zümrüt, “Saldırıyı yapan şahıs Turan adlı biri. İl başkanımız arabasını park ederken ‘buraya araba park edemezsin’ demesi üzerine bir tartışma başlıyor. Hemen ardından dehre (kesici bir alet) ile Çelik’in ensesine vuruyor. İl başkanımız hayati tehlikeyi atlattı. Saldırıyı yapan kişinin bir dönem MHP İl Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığı duyumunu aldık” dedi.

Saldırının takipçisi olacaklarını belirten BDP Ağrı milletvekili Halil Aksoy ise partilerine yönelik sıklaşan bu tür saldırılarda yer alanların Başbakanın açıklamalarından güç aldığını dile getirdi. Aksoy, “Bu tür saldırılar Kürtleri, demokrasi güçlerini, zulme, baskıya karşı olanları duruşlarından, düşüncelerinden vazgeçiremeyecektir” dedi. Aksoy, bir gazetecinin Bingöl’de 8 polisin yaşamını yitirmesine ilişkin sorduğu soruya da, “Çatışmalı ortamın son bulması için bir an önce adım atılmalı” yanıtını verdi. Aynı gazetecinin ‘kınıyor musunuz’ sorusu üzerine de Aksoy, “Bu tür olayların yaşanmasına neden olan faktörleri ortadan kaldırmayanları kınamak lazım” dedi.

Aksoy’un ardından söz alan Emine Ayna ise PKK’nin 1993 yılından bu yana yedi kez tek taraflı ateşkes ilan ettiğini, son ateşkesin halkta büyük umutlar yarattığını ancak askeri operasyonların durmadığını hatırlattı. Bütün barış girişimlerinin boşa çıktığını söyleyen Ayna, “Başbakana hep ‘yapmayın’ dedik. Ancak askeri operasyonlar bir türlü durmadı” diyen Ayna, “Bingöl’de yaşamını yitiren 8 polisin kanında da Başbakan Erdoğan’ın parmak izleri vardır” dedi. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Arı değil, hastanesizlik öldürdü!

SONRAKİ HABER

Halk Meclisi, TBMM’yi tezkereyi reddetmeye çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...