17 Eylül 2012 02:51

Arı değil, hastanesizlik öldürdü!

Malatya’nın Pötürge ilçesine bağlı Sakkuşağı beldesinde geçtiğimiz pazartesi bahçesindeki ağaçları budamak isterken ağaçlarda yuvalanan arıların soktuğu 58 yaşındaki Cemal Erol fenalaştı. 16 bin 217 nüfuslu belde de bir sağlık ocağı dahi olmadığı için aile Pötürge Devlet Hastanesini arayarak ambulan

Arı değil, hastanesizlik öldürdü!
Paylaş
Eda Yıldırım

16 BİN NÜFUSA SAĞLIK OCAĞI BİLE YOK

Erol ailesi yaşananlara “Arı değil, hastanesizlik öldürdü” diye isyan ediyor. Pötürge Sakkuşağı Derneği Başkanı Mehmet Beyhan, bu durumu çok sık yaşadıklarını belirtiyor. Beş muhtarlık ve 9 köyden oluşan, 16 bin 217 nüfuslu beldede ne bir hastane, ne de bir sağlık ocağı var. Yollar bozuk olduğu için en yakın hastaneye 2.5 saatte gidilebiliyor. Bir ay önce de kalp krizi geçiren bir kadının hastaneye götürülemediği için yaşamını yitirdiğini öğreniyoruz. Defalarca doktor ve sağlık ocağı için Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurmuşlar fakat hiçbir yanıt alamamışlar.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Erol’un ölümü belde halkı için bardağı taşıran son damla olmuş. “Kimse bu çağda hastane olmadığı için ölmeyi kabullenmemizi beklemesin” diyen belde sakinleri Erol’un taziye salonunda, ‘Cemaller ölmesin, köyümüz boşalmasın’ sloganıyla imza kampanyası başlattılar.

‘DEVLET ELİYLE İŞLENMİŞ BİR CİNAYET’

Gazetemize konuşan Pötürge Sakkuşağı Derneği Başkanı Mehmet Beyhan, Cemal Erol’un ölümü için, “Devlet eliyle işlenmiş cinayet” diyor. “Burada insanlar hâlâ sudan sebeplerle ölüyor” diyen Beyhan, Sakkuşağı halkının adeta göçe zorlandığını belirtiyor. “Kış aylarında 94 gün bu köylere ulaşılamıyor. Benim hastam bu yüzden aylarca ilaç bekledi. En son 1970’lerde bir sağlık ocağı yapıldı. Oraya da 40 yıl boyunca sadece 2 hemşire geldi” diyen Beyhan, Sakkuşağı’nın sadece seçim zamanı akıllara gelmdiğini belirtiyor. Pötürge Devlet Hastanesinin de sağlık ocağı statüsünde kaldığını vurgulayan Beyhan, “Sadece dahiliye servisi var. Ambulansı bile yok” diyor.

Sakkuşağı yollarının ulaşıma elverişsiz olduğunu ancak yetkililerin bu durumu da umursamadığını anlatan Bayhan, “Buraya bir ambulans gelse bile  2.5 ila 3 saatten aşağı ulaşamaz bir köye. Gidiş-geliş derken zaten insanlarımız yolda ölür” diyor. Beldede okul sıkıntısı da çekildiğini dile getiren Beyhan, “Dokuz köy için sadece bir ilkokul yapılmış. Yollar patika olduğu için kış şartlarında öğrenciler okula gidemiyor” sözleriyle anlatıyor beldenin durumunu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD elçisini öldürenler Suriye’ye mi gidiyor?

SONRAKİ HABER

Saldırıya uğrayan BDP il başkanı hayati tehlikeyi atlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...