18 Ekim 2018 17:29

23 mültecinin yaşamını yitirdiği kazaya dair 11 kişi tutuklandı

İzmir'de 23 mültecinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan trafik kazasına dair 11 kişi tutuklandı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İzmir'de 14 Eylül günü sabah saatlerinde yaşanan ve 23 mültecinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan kazaya ilişkin gözaltına alınan 11 kişi tutuklandı. 1 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

Kentte, kasasında mültecilerin bulunduğu kamyon, havalimanı yolu Menderes kavşağında Değirmençay'a devrilmiş, kamyonun ters döndüğü kazada, aralarında çocuk ve bebeklerin de olduğu 23 kişi hayatını kaybetmişti. Kazada çok sayıda mülteci de yaralanmıştı.

Sürücü Mustafa Yılmaz'ın kamyonu, Söke’de K.D. isimli kişiden günlüğü bin liradan 4 günlüğüne kiraladığı ortaya çıkmıştı.

Kazanın ardından yapılan açıklamalarda "Daha fazla insanın bu tehlikeli yolculuklarda yaşamlarını yitirmemesi için savaşa ve şiddete yol açan devletlere, bu savaş ortamını sonlandırmaları, temel insan hakkı olan iltica hakkına saygının geliştirilerek sürdürülmesi, pratikte karşılaşılan zorlukların ve özellikle avukatların mültecilere erişiminde karşılaşılan uygulamadaki engellerin kaldırılması çağrısında bulunuyoruz” denilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Koalisyon Deyrezzor’a hava saldırısı düzenledi' iddiası

SONRAKİ HABER

Basketbolcu Zaza Enden 'suç örgütü üyeliği' iddiasıyla tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...