18 Ekim 2018 16:48

Trump'tan Meksika'ya 'Güney sınırımızı kapatacağım' tehdidi

Trump, Meksika'yı 'ABD ordusunu göreve çağıracağım ve güney sınırımızı kapatacağım' sözleriyle tehdit etti.

Fotoğraf: Gage Skidmore/Flickr(CC BY-SA 2.0)

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika'yı, ABD ordusunu konuşlandırarak sınırı kapatmakla tehdit etti.

Meksika sınırına duvar çekme vaadiyle başkan seçilen Trump, nisanda Meksika sınırına Ulusal Muhafızların yedek birliklerinin konuşlandırılmasını emretmesinin ardından bir hamle daha yaptı.

Sputnik'in haberine göre Trump, ABD'de göçmenleri destekleyen Demokratik Parti'nin ülke sınırlarına saldırı düzenlenmesine liderlik ettiğini iddia etti. Guatemala, Honduras, El Salvador liderlerini de ülkelerinden ABD'ye göç dalgasını önlemek için bir şey yapmamakla suçlayan Trump, Meksika üzerinden ABD'ye pek çok suçlunun girdiğini ileri sürdü.

'YA GÖÇÜ DURDURURSUNUZ YA DA SINIRI KAPATIRIM'

ABD'ye göç veren Orta Amerika ülkelerine tüm finansmanı kesmenin yanısıra Meksika sınırını kapamaktan söz eden Trump, Twitter'dan şu mesajı paylaştı:

"Nüfusları üzerinde hemen hiç kontrolleri olmayan bu ülkelere tüm ödemeleri durdurmaya ilaveten en güçlü ifadelerle Meksika'dan bu taarruzu durdurmasını istemek zorundayım. Eğer bunu beceremezlerse ABD ordusunu göreve çağıracağım ve GÜNEY SINIRIMIZI KAPATACAĞIM."

​Trump, öncesinde de, ABD Kongresi'nin bütçede Meksika sınırında güvenlik önlemleri ve duvar projesini finanse etmemesi halinde federal hükmeti 'kapatmakla' tehdit etmişti. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

ABD'li bakan, Suudi Arabistan’daki yatırım konferansına katılmıyor

SONRAKİ HABER

'Koalisyon Deyrezzor’a hava saldırısı düzenledi' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...