18 Ekim 2018 15:48
Son Güncellenme Tarihi: 19 Ekim 2018 14:51

Pek çok ilde KESK’e destek açıklamaları yapıldı

İstanbul, Diyarbakır, Mardin, İzmir ve Adana'da yapılan açıklamalarda 'Konfederasyonumuza yönelik saldırıları kınıyoruz' denildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

KESK İstanbul, Diyarbakır, Mardin, İzmir ve Adana'da Şubeler Platformu yaptıkları açıklamalarda, “KESK MYK’si irademizdir, KESK’e sahip çıkıyoruz, konfederasyonumuza yönelik tüm saldırıları kınıyoruz” dedi.

Yapılan açıklamalarda, “24 Kasım 2017’de KESK Genel Merkezi’ne gelen bir grup, ültimatom şeklinde bir listeyi KESK MYK’sine vererek, ‘Bu listeyi yerine getirmediğiniz sürece buradan çıkmayacağız’ diyerek toplantı salonunda geceli-gündüzlü oturma eylemine başlamıştır. İlerleyen dönemlerde üyemiz olmayanların da katılımıyla eylem sürdürülmüştür” denildi.

Açıklamaların devamında şunlar söylendi:

“KESK ve bağlı iş kollarımızın yaptığı eylemleri, etkinlikleri, dayanışmayı hiçe saymış, kendi anlayışları ve istekleri doğrultusunda yapılanlar dışında hiçbir şeyi kabul etmeyeceklerini söylemişlerdir. 16-17-18 şubat tarihlerinde yapılan KESK Genel Meclisi’nde bu tarzın ve dayatmaların kabul edilemeyeceğine dair bir karar alınmıştır. KESK kendi ilkeleri, tüzüğü ve hukuku doğrultusunda davranmaya kararlıkla devam edecektir. Bu çerçevede konfederasyonumuza dolayısıyla bizlere yapılan bu karalama ve itibarsızlaştırma çabalarına karşı KESK MYK’si irademizdir diyoruz. Konfederasyonumuza yönelik tüm saldırıları kamuoyunun önünde kınıyoruz.”

KESK İzmir Şubeler Platformu'nun yaptığı açıklamada konuşan Eğitim Sen 5 No’lu Şube Başkanı Şenay Akyol ise “Sendikalarımıza, konfederasyonumuza yöneltilen eleştirileri sınıf mücadelesinin ölçüleri içinde anlamaya, tartışmaya, yanıtlamaya açığız. Fakat saldıran, karalayan, iktidarı memnun edecek bir dille örgütlü mevzilerimize yaklaşılmasını kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. KESK onu yaratan ve sahiplenenlerin birçok bedel uğruna kurduğu, istibdat koşullarında faaliyet yürüten bir konfederasyondur. Yaratılan mevzileri korumak, büyütmek herkesin sorumluluğudur. Herkesi sorumlu davranmaya ve bu onurlu sorumluluğu birlikte üstlenmeye davet ediyoruz” dedi.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fırın işçileri sokağa çıktı, çalışma koşullarını protesto etti

SONRAKİ HABER

Yeniden görülen Davutpaşa patlaması davası ocak ayına ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...