18 Ekim 2018 14:38

Lisbet Palme yaşamını yitirdi

Stockholm’de 1986'da düzenlenen silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren İsveç Başbakanı Olof Palme’nin eşi Lisbet Palme yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: Frankie Fouganthin/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Paylaş

İsveç'in Stockholm kentinde 1986'da düzenlenen silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren İsveç Başbakanı Olof Palme’nin eşi Lisbet Palme öğle saatlerinde yaşamını yitirdi. Palme’nin ailesi, İsveç Haber Ajansı TT’ye 87 yaşındaki Lisbet Palme’nin hastalık sonucu yaşamını yitirdiğini iletti.

14 Mart 1931'de doğan Palme, çocuk pskiolojisi eğitimi gördü. Bir kaç dönem UNİCEF ve Birleşmiş Milletler’in Çocuk Fonu’nun İsveç  şubelerinin başkanlığı görevini yürüttü. İlerleyen yaşaına rağmen insan ve çocuk haklarını konu alan toplantı ve konferanlara konuşmacı olarak katılmayı sürdürdü.

UNICEF tarafından yapılan yazlı açıklamada Palme’nin "güçlü ve cesur” bir kişi olduğu ve zor görevleri üstlenmekten kaçınmadığı belirtildi.  Çalışmalarının odağına ihtiyaç sahibi çocukları koymasına ve bu amaçla örgütlediği ve içinde yer aldığı etkinliklere dikkat çekildi.

İsveç Başbakanı Stefan Löfven ve Dışişleri Bakanı Margot Wallström de ayrı ayrı verdikleri mesajda taziyelerini bildirdi ve ailesine başsağlığı diledi. Palme’nin Mårten, Joakim ve Mattias adlarında üç oğlu bulunuyor.

Olof Palme ile 30 yıl evli kalan Lisbet Palme, eşi vurulduğu sırada yanında bulunuyordu. 3 yıl sonra cinayeti gerçekleştirenin Christer Pettersson adındaki bir uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyledi. Cinayet suçundan yargılanan Pettersson bir süre cezaevinde tutulduktan sonra mahkemenin beraatına karar vermesiyle serbest bırakıldı. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Barosu başkan adayları Evrensel'e konuştu

SONRAKİ HABER

Kolombiya’da eğitim bütçesi protestoları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...