18 Ekim 2018 14:15

ABD Temsilciler Meclisi’ne Riyad’a silah satılmaması tasarısı sunuldu

ABD Temsilciler Meclisi’nde, Kaşıkçı olayı nedeniyle Suudi Arabistan’a tüm silah satışlarının ve yardımların durdurulması için yasa tasarısı sunuldu.

Fotoğraf: Onur Çoban/AA

Paylaş

ABD Temsilciler Meclisi’nde, Kaşıkçı olayı nedeniyle Suudi Arabistan’a tüm silah satışlarının ve yardımların durdurulması için yasa tasarısı sunuldu.

ABD’de Temsilciler Meclisi Massachussets eyaleti vekili Jim McGovern, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı nedeniyle Suudi Arabistan’a tüm silah satışlarının ve yardımların durdurulması için meclise yasa tasarısı sunduğunu açıkladı. Demokrat Partili vekil, Temsilciler Meclisine resmen sunduğu yasa tasarısıyla ilgili açıklamasını Twitter hesabından yaptı.

AKSİ KANITLANINCAYA KADAR DURDURULSUN

McGovern, açıklamasında, “Bakan Pompeo, Suudi Arabistan Hükümetinin ‘Cemal Kaşıkçı’nın ortadan kaybolması veya öldürülmesine ilişkin emir veya direktif vermediğini’ tescil edene kadar Suudi Arabistan’a tüm askeri yardım ve satışların yasaklanması için Temsilciler Meclisine yasa tasarısını resmen sundum” ifadelerini kullandı.

Temsilciler Meclisi, tasarının içeriğini henüz kamuoyu ile paylaşmazken, tasarıya şu ana kadar 6 Demokrat ve 2 Cumhuriyetçi temsilcinin de destek verdiği belirtildi.

Dış İlişkiler Komitesine sunulan tasarının hem komitede hem de mecliste oylanıp kabul edilebilmesi için çoğunlukta olan Cumhuriyetçilerin desteğini de alması gerekiyor.

ABD Donald Trump, Suudi Arabistan’la askeri anlaşmaların bozulmaması gerektiğini savunuyordu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Görevden alınan muhtarlar hakkında soruşturma bile yok

SONRAKİ HABER

Kibriye Evren: Gazetecilik yaptığım için tutukluyum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...