Türk-İş Başkanı: Asgari ücret görüşmeleri öne alınsın

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, enflasyon karşısında eriyen asgari ücrete dikkat çekerek; asgari ücret görüşmelerinin öne çekilmesini istedi.

18 Ekim 2018 13:08
Son Güncellenme Tarihi: 18 Ekim 2018 17:53
Paylaş

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, aralık ayındaki asgari ücret görüşmelerinin öne alınmasını isteyeceklerini belirterek, “Yönetmelik mi değiştireceğiz, yasaya bir madde mi koyacağız... Çünkü asgari ücretlinin dayanma gücü kalmadı. 2 bin lira rakamı, aralık ayına kadar. Aralık ayındaki hükümetle yaptığımız görüşmelerle 2 bin liranın üzerinden olsun” dedi.

Afyon’da düzenlenen Bursa, İstanbul ve İzmir bölgeleri şube başkanları ve il temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Atalay, önümüzdeki hafta yönetim kuruluyla birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na müracaat ederek, aralık ayındaki asgari ücret görüşmelerinin öne alınmasını isteyeceklerini kaydetti.

Atalay, “Yönetmelik mi değiştireceğiz, yasaya bir madde mi koyacağız... Çünkü asgari ücretlinin dayanma gücü kalmadı. Önümüzdeki hafta başında randevumuza gideceğiz. Bakanla hafta içinde bu konuyu konuşup kamuoyunu bilgilendiririz. 2 bin lira rakamı, aralık ayına kadar. Aralık ayındaki hükümetle yaptığımız görüşmelerle 2 bin liranın üzerinden olsun. Ama aralık ayındaki görüşmelere kadar ki talep bu. Geçen ziyaretimize DİSK başkanı ve heyeti geldi. Sonra yaptıkları açıklamada, “2 bin liralık rakamı makul, katılıyoruz ve destek veriyoruz, dediler. Onlara da teşekkür ediyoruz” dedi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Adalet Nöbeti'nde 75. hafta: Adalet kolay kazanılmıyor

SONRAKİ HABER

HDP'li Doğan Erbaş ve Kasım Oba tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...