18 Ekim 2018 12:25

Adalet Nöbeti'nde 75. hafta: Adalet kolay kazanılmıyor

Avukatların tutuklu meslektaşlarının serbest bırakılması amacıyla başlattıkları Adalet Nöbeti, 75’inci haftasında devam etti. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

Adalet Nöbeti eylemine geçtiğimiz haftalarda tahliye edilen avukatlar Özlem Gümüştaş ile Sezin Uçar katıldı. Birlikte mücadelenin önemine dikkat çeken avukatlar, “Adalet mücadelesi kolay kazanılmıyor” dedi.

Avukatların tutuklu meslektaşlarının serbest bırakılması amacıyla başlattıkları Adalet Nöbeti, 75’inci haftasında devam etti. 

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nin Atrium alanında bulunan Themis Heykeli önünde bir nöbet tutan avukatlar daha sonra dışarıda açıklama yaptı. “Herkes için adalet” pankartının açıldığı eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu destek verdi.

Bu hafta ilk olarak CHP eski Milletvekili Süleyman Çelebi konuştu. Türkiye’nin çok sorunu olduğunu ve bu sorunlardan birincisinin ise hukuksuzluk ve adaletsizlik olduğunu dile getiren Çelebi, “Çifte standartlı bir hukuk sistemi var. Bu ülkede ağzını açanın tehdit altında olduğu bir süreç yaşıyoruz” dedi. 

‘AVUKATLAR MÜCADELEYİ KUŞANIR’

Bir yıllık tutukluluk ardından geçen hafta tahliye edilen Avukat Özlem Gümüştaş da, 12 yıldır avukatlık yaptığını hatırlatarak, “Avukatlar aslında mahkeme salonlarında savunma kadar mücadeleyi de kuşanırlar. Bir yıllık tutukluluğum adalete erişmenin cesaretiydi. Bu ülkenin bu cesarete ihtiyacı var. Bütün her yer kuşatıldığında sözümüzü söylemek çok önemlidir” diye konuştu.

‘ADALET KOLAY KAZANILMIYOR’

Gümüştaş ile birlikte tahliye edilen Avukat Sezin Uçar ise, tutuklulukları sırasında kendilerine destek veren meslektaşlarına teşekkür etti. 

Uçar, ”75 hafta önce burada adalet nöbetine başladığımız gün yine darp edildik, tutuklandık. Adalet mücadelesi kolay kazanılmıyor.  Artık hep birlikte olacağız” ifadesinde bulundu. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Hatun Tuğluk davası: Sanıklar duruşmada selfie çekti

SONRAKİ HABER

Türk-İş Başkanı: Asgari ücret görüşmeleri öne alınsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...