18 Ekim 2018 12:15

Hatun Tuğluk davası: Sanıklar duruşmada selfie çekti

Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıranların yargılandığı davada sanıkların duruşma salonundaki rahat tavırları dikkat çekti.

Fotoğraflar: MA

Paylaş

Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıranların yargılandığı dava 27 Kasım’a ertelendi. Sanık Murat Alp, “Bize terörist gömülüyor’ deyince tepkimiz ona oldu” diye kendini savunurken, bu bilgiyi kendilerine kimin verdiğini söylemedi.

Hatun Tuğluk’un cenazesine 14 Eylül 2017 tarihinde, Ankara’nın İncek semtindeki mezarlıkta defin töreni sırasında saldırı düzenleyen sanıkların 7’nci duruşması Gölbaşı 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme salonunda saldırgan 19 sanık ve avukatları ile müşteki avukatları da hazır bulundu.

SELFİE ÇEKTİLER

Salondaki rahat hareketleriyle dikkat çeken sanıklar, duruşması öncesi mahkeme salonu içinde selfie çekti. Duruşmada mahkeme başkanını beklerken sanıklardan biri, “Kendimi bomba gibi hissediyorum. Her şey güzel olacak. Pimi çekilmiş bir bomba gibi hazırım” şeklinde polisle diyaloga girdi. 

Kimlik tespiti ardından mahkeme başkanı duruşmaya gelen bilgi ve belgeleri okudu. TRT’den istenen videoları çözümleme talebine cevap verildiği, dosyaya CD ve fotoğrafların getirildiği; ancak karşılaştırmanın yapılmadığı belirtildi.

Müşteki tanıkları dinlendikten sonra  söz alan sanıklar savunma yaptı. Sanık Murat Alp, “Bize ‘terörist gömülüyor’ deyince tepkimiz ona oldu. Sadece ‘terör deyince’ ona tepki gösterdik” dedi. Müşteki avukatları sanığa “Terörist gömüleceğini sana kim söyledi” sorularını yöneltti. Sanık Alp, susma hakkını kullanarak, cevaplamak istemediğini belirtti.

‘BİZ DE TANIĞIZ’

Ardından söz alan müşteki avukatı Alişan Şahin, “Bu saldırı topyekun bir saldırıydı. Bizler de oradaydık. Bizler bu olayın tanığıyız. Bizlerin de tanık olarak dinlenmesini istiyoruz. İlk duruşmada tanıklık yapan bir kişi vardı. Onlar beyaz bir jeep ile 5-6 kişi geldiler. Aysel Tuğluk’u koruyan Jandarma Komutanı’na da hakaret etti. Beyanlarımın tutanaklara geçmesini istiyorum. Bu kişi hakkında mahkemeniz tarafından suç duyurusunda bulunulmasını ve sanık olarak yargılanmasını istiyoruz” dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme başkanı, bilirkişilere dosyanın yeniden tevdii ile celse arasında gelen fotoğraflarla karşılaştırmalı olarak inceleme yapılarak, yeniden ek rapor talep edilmesine, köy muhtarı olduğu söylenen ve dosyada tanık sıfatı ile yer alan şahıs ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunulması yönündeki talebin diğer delillere göre değerlendirilmesine karar verdi. 

Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı 27 Kasım tarihine erteledi. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'deki kazadan kurtulan mülteci kadın eşine ve çocuğuna ulaşamıyor

SONRAKİ HABER

Adalet Nöbeti'nde 75. hafta: Adalet kolay kazanılmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...