18 Ekim 2018 12:01

Eğitim Sen: Ataması yapılmayan öğretmenlerin sesine kulak verin

Didim Eğitim Sen Temsilciliği, ataması yapılmayan öğretmen Ersin Turhan’ın intiharına ilişkin açıklama yaptı.

Fotoğraf: Ersin Turhan'ın Facebook hesabından alınmıştır.

Paylaş

Didim Eğitim Sen Temsilciliği, ataması yapılmayan öğretmen Ersin Turhan’ın intiharına ilişkin yaptığı açıklamada, intiharların, tüm toplumun karanlığa sürüklediğinin göstergesi olduğuna işaret ederek, ataması yapılmayan öğretmenlerin umutlarını karartanları unutmayacaklarını belirtti. 

Açıklamada konuşan temsilcilik Başkanı Turgay Elçi, bir öğretmenin daha intihara sürüklendiğini belirterek “Sürüklendi diyoruz. Çünkü işsiz sayısını artırarak ‘iş gücü piyasasını’ yönetmek isteyenler, çalışabiliyor olmayı lütuf gibi gösterenler, kendi saltanatları dışındaki her şeyin maliyetini hesaplayanlar 117 bin öğretmen açığını gidermek için hiçbir şey yapmadı” dedi. 32 yaşındaki sınıf öğretmeni Ersin Turhan’ın bu politikaların kurbanı olduğunu anlatan Elçi  “İnsana değer vermeyen, öğretmene neden değer versin ki?​” diye konuştu.

117 bin öğretmen açığı olduğunu ifade edenlere seslendiklerini belirten Elçi sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu açığı hızla kapatın. Bizim paramızı şatafatınız, saraylarınız için değil, bu ülkenin yarınına umut olacak gençler, öğretmenler için kullanın. Artık yeter! Bir öğretmenimizin daha aramızdan ayrılmasına engel olun. Atamasını yapmadığınız öğretmenlerin sesine kulak verin.” (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AB zirvesi gündemi: Brexit görüşmelerinde anahtar Kuzey İrlanda’da

SONRAKİ HABER

İzmir'deki kazadan kurtulan mülteci kadın eşine ve çocuğuna ulaşamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa