18 Ekim 2018 11:04

CHP’li Kaya’dan yerel seçim açıklaması

CHP’li Kaya muhtarların görevden alınmasına tepki gösterdi: Bu ‘adil bir seçim yapmayacağız’ın ilanıdır

Fotoğraf: Gökhan Yılmaz/AA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın aralarında olduğu CHP heyeti, yerel seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’da yapacakları 2 günlük temaslara ilişkin parti il binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya, CHP’li vekiller, CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın ve il yöneticileri katıldı. Basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, İçişleri Bakanlığı tarafından 259 muhtarın görevden alınmasına tepki gösterdi, “Siz hem Türkiye hem dünya kamuoyuna adil bir seçim yapmayacağınızı ilan ediyorsunuz” dedi.

41 İLDE ÇALIŞMA YAPILACAK

Yıldırım Kaya, yerel seçim çalışmaları kapsamında CHP Genel merkezden görevlendirilen milletvekillerinin bugün itibariyle 41 ilde saha çalışmalarına başladığını dile getirdi. Ziyaret kapsamında yurttaşları, esnafları, sivil toplum kuruluşlarını ve emek örgütlerini ziyaret edeceklerini belirten Kaya, sahada edindikleri izlenimleri rapor haline getireceklerini ve raporu da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ya teslim edeceklerini aktardı. Kaya, 25 Ekim’de ise tek adaylarının olduğu yaklaşık yüz il ve ilçenin belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını söyledi.

‘SİZİN ÖNÜNÜZÜ KESİYORUM’ HAMLESİ

Türkiye’de ekonomik krize de dikkat çeken Kaya, Diyarbakır’ın da var olan krizden ciddi bir şekilde etkilendiğini kaydetti. Yerel seçimlerin yaklaştığını ve siyasi partilerin de halkın düşüncelerini öğrenmesi gerektiğini söyleyen Kaya, “Eğer, siz halkın seçtiği 250’ye yakın muhtarı görevden alıyorsanız, bunu anlamı şudur: ‘Ben sahada temizlik yapıyorum. Bu temizlikle de sizin önünüzü kesiyorum.’ Bu haksızlıktır, adaletsizliktir” diye konuştu.

Yerine kayyım atanan yaklaşık 100 DBP’li belediyenin durumuna da işaret eden Kaya, “Halkın iradesini siz cezaevine tıkarsanız ve halkın önüne koyduğunuz sandığın sonuçlarına katlanmayacağınızı bugünden ilan ederseniz, siz hem Türkiye hem dünya kamuoyuna adil bir seçim yapmayacağınızı ilan ediyorsunuz” şeklinde konuştu.

‘SAYGISIZLIKTIR’

Bir belediye başkanı, milletvekili ve muhtarın seçildiği taktirde bir suça bulaşmışsa bunun yargı yoluyla denetlenmesi gerektiğini ifade eden Kaya, “Yargının vereceği karar doğrultusunda eğer muhtar ise mührünü alırsınız, belediye başkanı ise görevden alırsınız. Ama bunları mahkeme kararı ile yaparsınız. Halkın seçtiği kişileri, hiçbir siyasi parti lideri görevden alamaz. Mahkeme kararı olmadan halkın görevden almak ve cezaevine atmak, halkın iradesine saygısızlıktır, halkın iradesini yok saymaktır” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Amasra'da kule vincinde eylem yapan işçi hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Lavrov: İdlib’deki ağır silahlar çıkartılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...