Amasra'da kule vincinde eylem yapan işçi hastaneye kaldırıldı

Amasra’daki HEMA Maden’de çalışan ve 3 aydır ücretleri ödenmediği için 3 gündür kule vincinde eylem yapan işçilerden 1'i hastaneye kaldırıldı.

18 Ekim 2018 11:03
Son Güncellenme Tarihi: 19 Ekim 2018 19:40
Paylaş

Bartın'ın Amasra ilçesinde Hatta Holding’e bağlı HEMA Maden’de taşeron firma DENFA’dan 105 gündür ücretlerini alamadıkları için 80 metrelik kule vincinde eylem yapan 2 işçiden 1'i rahatsızlandığı için hastaneye kaldırıldı. İşçilerin kule vincindeki eylemi önceki gün (17 Ekim) başlamıştı.

DHA'nın haberine göre paralarını alamadıklarını için 3 gündür 80 metrelik kule vincinde eylem yapan işçiler Hüseyin Caner ve Vedat Suna’nın mücadelesi devam ediyor. Akşam saatlerinde kule tepesine üşüdükleri için çadır kuran işçilerden Hüseyin Caner rahatsızlandı. Caner, aşağıda bekleyen jandarma ekipleri, 112 sağlık ekipleri ve işçi arkadaşlarıyla birlikte merdivenlerden aşağıya indirildi. Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan işçi tedaviye alındı.

Diğer işçi Vedat Suna ise kulede eylemini sürdürüyor.

NE OLMUŞTU?

Tarlaağazı köyünde bulunan maden ocağında çalışan ve taşeron şirketten paralarını alamadıklarını söyleyen işçiler Hüseyin Caner ve Vedat Suna kule vincine çıkarak seslerini duyurmaya çalışmış, eylem üzerine bölgeye jandarma ekipleri gönderilmişti.

Dün maden sahasına gelen aileler ise çocukları için endişelendiklerini ifade ederken sahada bulunan maden şirketi yetkilisine de tepki göstermişti. Aileler ücretlerin bir an önce ödenmesini talep etmişti.

Zor durumda kaldıklarını ve bıçağın kemiğe dayandığını ifade eden işçiler, önceki gün kule vincinde çektikleri video ile ücretlerinin 13.00’e kadar yatırılmasını talep etmişti. Şirket yetkilileri ise işçilere 1 aylık ücretlerinin ödenmesi karşılığında eylemin sonlandırılmasını önerdi. Bu teklifi kabul etmeyen işçiler eyleme devam kararı aldı.

HEMA Maden'de geçtiğimiz ay da 2 işçi ücretlerin ödenmemesine tepki göstererek kule vincinde eylem başlatmıştı. 5 gün boyunca kuledeki eylemini sürdüren işçilerin ödenmeyen ücretleri ödenmişti. HEMA madeni 2018'in başından bu yana da 'kriz' bahanesiyle atılan işçilerin direnişiyle gündeme geliyordu. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Efes sular altında kalabilir

SONRAKİ HABER

CHP’li Kaya’dan yerel seçim açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...