18 Ekim 2018 10:51

MHP'li Enginyurt: Gazeteciye ‘lan’demedim, la dedim

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "Gazeteciye ‘lan’ demedim bağlaç anlamında ‘la’ dedim” savunmasını yaptı.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Gazeteciye yönelik sözleriyle gündeme gelen MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "Lan demedim bağlaç anlamında ‘la’ dedim” savunmasını yaptı. 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, bir gazetecinin İş Bankası hisselerine yönelik sorduğu soruya, “İş Bankasında hissen mi var lan?” şeklindeki cevabıyla gündeme gelmişti. 

Enginyurt Türkiye Gazetesinden Ebru Karatosun’a konuştu. Gazeteciye yönelik sözleriyle ilgili olarak şu savunmayı yaptı: “Ben gayriihtiyari ‘İş Bankasında hisse senetlerin mi var la?’ dedim. ‘La’ kavramıyla ‘lan’ kavramı birbirinden ayrıdır. ‘La’ kavramı bizim Ordu ve Karadeniz’de ‘Buraya gel la’, ‘Neredeydin la’ gibi bağlaç anlamında hiçbir hakaret içermeyen yöresel bir ifadedir. Ama arkadaşın bundan o an rahatsız olduğunu gördüm. Belki de hayatımda ilk defa özür diledim. 

Bu savunma, bir dönem yaygın bir şekilde izlenen Behzat Ç. dizisinden bir sahneyi anımsattı. 

‘TELEFONU BEN KIRMADIM’

iPhone marka cep telefonunu kendisinin kırmadığını, medyanın bu şekilde yazdığını anlatan Enginyurt “Telefonumu geri verdim. Yerine Samsung telefon aldım. MHP Ordu İl Başkanı Köksal orada ironi olsun diyerek, demo bir telefonu ayaklarının altına alarak kırdı. Ama basın bunu ‘Milletvekili telefon kırdı’ diye verdi. Rahatsızlık duymadım. Bizimki bir tepkiydi ve maksadına ulaştığını düşündük” ifadelerini kullandı. Enginyurt, Rahip Brunson’un serbest bırakılmasına üzüldüğünü söyleyerek şöyle konuştu: O günkü iPphone hadisesini gündeme taşıyarak dedim ki ‘Brunson yüzünden iPhone’muzu kırdık. Ama Brunson gidince ne oldu şimdi?’ Yazık olmadı mı? Espri yaptım. ABD ile aramızın açık olmasından rahatsızlık duyan bir milletvekili değilim. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DİSK: Meclis toplu işten atmalara karşı düzenleme yapmalı

SONRAKİ HABER

Efes sular altında kalabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...