DİSK: Meclis toplu işten atmalara karşı düzenleme yapmalı

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu: Krizi fırsata çevirmeye çalışanlara karşı, toplu işten çıkarmaların yasaklanması gerekiyor.

18 Ekim 2018 10:13
Son Güncellenme Tarihi: 18 Ekim 2018 17:35
Paylaş

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Krizi fırsata çevirmeye çalışanlara karşı, bu süreçte toplu işten çıkarmaların yasaklanması gerekiyor ve mecliste bununla ilgili bir düzenleme istiyoruz” dedi.

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, Trakya ziyareti kapsamında geldiği Edirne'de, Saraçlar Caddesi'nde sendika üyeleriyle birlikte basın açıklaması yaptı.

Çerkezoğlu, çalışanların ücretlerinde düzenlemeye gidilmesi gerektiğini belirterek, asgari ücretle ilgili yıl sonunu beklemeden 3 aylık bir artışa gidilmesini talep ettiklerini belirtti.

Yüksek enflasyon karşısında eriyen işçi ücretlerinin yükseltilmesi gerektiğini ifade eden Çerkezoğlu, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu derhal toplanmalı ve 2018 yılının son 3 ayı için yeni bir asgari ücret tespit edilmeli. 2019 asgari ücreti de bu rakam üzerinden tartışılmalı. Tüm taşeron işçilerine ayrımsız, şartsız kadro istiyoruz. Taşerondan kadroya geçirilen arkadaşların 2020 yılına kadar 4+4 şeklinde belirlenen ücret artışı politikasından  vazgeçilmesini ve enflasyon karşısında ücretleri koruyacak bir toplu sözleşme düzeneğine kavuşmak istiyoruz” diye konuştu.

Çerkezoğlu, işçilerin haklarının yasalarla korunması gerektiğini dile getirerek, “Krizi fırsata çevirmeye çalışanlara karşı, bu süreçte toplu işten çıkarmaların yasaklanması gerekiyor ve mecliste bununla ilgili bir düzenleme istiyoruz” dedi. (Edirne/AA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

‘Patrikhaneler Savaşı’nda gözden kaçanlar

SONRAKİ HABER

MHP'li Enginyurt: Gazeteciye ‘lan’demedim, la dedim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...