17 Ekim 2018 17:51

Halkevleri operasyonuna Adana’dan tepki: Nafile bir çabadır

Halkevleri'ne yönelik operasyona Adana'da tepki gösteren kurum ve siyasi parti temsilcileri, 'Krizin faturasını halk ödemeyecek' dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Halkevleri'nin Ankara şubelerine ve şube başkanlarına yönelik operasyona Adana’da tepki gösterildi.

Adana’da Halkevleri'nin çağrısıyla bir araya gelen KESK’e bağlı sendikalar ile CHP, HDK, EMEP, PSAKD, TÖP-G, üyeleri ve DAD temsilcileri, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi. Halkevi Adana Şube Başkanı Sultan Karahan, iktidarın krizin faturasını halka kesmek istediğini ve halkı örgütsüz kılıp milyonların taleplerini bastırmaya uğraştığını belirterek “Krizin faturasını halk ödemeyecek” dedi.

'KRİZİN FATURASINI HALKA KESMEK İSTİYORLAR'

Ülkeyi tarihinin gördüğü en büyük ekonomik krizlerinden birine sürükleyen siyasal iktidarın, krizin faturasını halka kesmek, iktidarını kurtarmak için halkı örgütsüz kılmaya, milyonların taleplerini bastırmaya uğraştığını ifade ede Karahan, “Halkevleri’ne, örgütümüze yönelik saldırı bu çabanın bir göstergesidir, ancak nafile bir çabadır” dedi.

'ZAMLAR GERİ ALINSIN'

Toplu işten çıkarmalar yasaklanması taleplerini yineleyen Karahan, “İfade, gösteri ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki tüm engeller kaldırılsın. Vergi adaletsizliğine son verilsin. Temel gıda maddelerinin ve ilaçların fiyatları denetlensin, zam yapılmasın. Elektrik, doğalgaz, su ulaşım gibi temel hizmete yapılan zamlar geri alınsın. İşsizlik fonunun amacı dışında kullanımı yasaklansın. Küçük esnaf ve üreticinin borçları yapılandırılsın kendi geçimini sağlayacak kadar üreten köylünün banka borçları iptal edilsin” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri: Mülteci ölümleri kaza değil cinayet!

SONRAKİ HABER

Adliyedeki gaz sızıntısına ilişkin bir kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...