17 Eylül 2012 02:20

Sırrı Sakık’ın acı günü

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekilli Sırrı Sakık’ın bir bunalım sonrası evlerinin balkonundan kendisini atarak yaşamını sonlandıran oğlu Sidar Sakık’ın cenazesi dün defnedildi.Çankaya Yıldız Orta Cami meydanında taziyeleri kabul eden Sakık’a Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile

Sırrı Sakık’ın acı günü
Paylaş

Çankaya Yıldız Orta Cami meydanında taziyeleri kabul eden Sakık’a Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan eşlik etti. Sakık’ın ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

Çankaya Yıldız Orta Cami Meydanı’nda yapılan cenaze töreninde BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’a akrabalarının yanı sıra siyasi partiler, kitle örgütleri ve sendikaların temsilcileri ile milletvekilleri, belediye başkanları, sanatçılar, yazarlar taziyede bulundu.

BDP Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Selahattin Demirtaş, DTK Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, SDP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Taka, CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin, TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, HDK Yürütme Kurul Üyesi İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in Danışmanı Döndü Taka Çınar taziyede bulundu. Mazlum Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Barış Meclisi Üyesi Hakan Tahmaz ve Ankara’ya 81 ilden Barış ve Eşitlik için toplantıya gelen HDK Halk Meclisi üyeleri de Sakık’a taziye ziyaretinde bulundular. Gönderilen çok sayıda çelenk arasında Yazar Yaşar Kemal’in de taziye çelenki vardi. Cenazeye Yazar Faik Bulut da katıldı.  

Cami avlusundaki musalla taşına konan Sidar’ın tabutu başında Kürtçe ağıtlar yakıldı. Ağıt yakan kadınlar Mele tarafından Kürtçe “sakin olun, ağlamayın, hatta yapıyorsunuz, günahtır” telkinleriyle uzaklaştırıldı. Sidar’ın hala, teyze ve kuzenleri Sidar’a yaktıkları Kürtçe ağıtlar, cami avlusunu yasa boğdu. Üç çocuk babası Sırrı Sakık’ın en küçük oğlu Sidar Sakık’ın cenazesi öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra camide toplananlar tarafından Gölbaşı mezarlığına 2007 yılında yaşamını yitiren annesi Gülsima Sakık’ın yanına defnedildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Ekvador’da diktatörlüğe izin vermeyeceğiz’

SONRAKİ HABER

Cinayetlerin sorumluları serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...