07 Nisan 2011 12:12

‘Asker mahkemeyi baskı altına aldı’

İnsan Hakları Gündemi Derneği, Genelkurmay Başkanlığı’nın Balyoz Davası’na ilişkin açıklamasının yargıyı baskı altına almaya dönük olduğunu belirterek, Genelkurmay Başkanı hakkında hukuki işlem yapılmasını istedi.Dernek tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de ordunun siyaset üzerindeki etkisi düş&u

‘Asker mahkemeyi baskı altına aldı’
Paylaş

İnsan Hakları Gündemi Derneği, Genelkurmay Başkanlığı’nın Balyoz Davası’na ilişkin açıklamasının yargıyı baskı altına almaya dönük olduğunu belirterek, Genelkurmay Başkanı hakkında hukuki işlem yapılmasını istedi.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de ordunun siyaset üzerindeki etkisi düşünüldüğünde Genelkurmay’ın Balyoz davası tutuklularının cezaevinde tutulmasını eleştiren açıklamanın mahkeme üzerinde bir baskı anlamına geleceği vurgulandı. Davanın bundan sonraki seyri konusunda kaygıların arttığı belirtilen açıklamada, “Tutuklama kurumunun Türkiye’deki uygulamasını gerek genel olarak, gerekse de bu dava kapsamında eleştirmek elbette mümkündür. Ancak sivil bireyler ve sivil toplum açısından meşru olan bu tür eleştiriler, silahlı bürokrasinin görev ve yetkileri arasında yer almamaktadır” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Engelliler Konfederasyonu’ndan 15 aday adayı

SONRAKİ HABER

Pusuladaki yerler belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...