17 Ekim 2018 10:33

‘Cezaevinde müdürüne göre uygulama değişiyor’

Avukat Tugay Bek: Tarsus Kampus Cezaevinde keyfi uygulamalar yapılıyor, müdürler derebeyi gibi davranıyor.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Tarsus Kampus Cezaevi içinde bulunan her bir cezaevinde farklı keyfi uygulamaların olduğuna işaret eden Avukat Tugay Bek, müdürlere mevzuattan öteye kişisel inisiyatif için alan bırakıldığını söyledi.

Tarsus Kampus Cezaevi, son dönemde hak ihlalleriyle gündeme geliyor. 5 bin tutuklu kapasiteli olan cezaevinde yaşanan hak ihlallerini Avukat Tugay Bek değerlendirdi.

Kampüs içinde bulunan 6 cezaevinin yönetiminin de uygulamalarının da farklı olduğunu söyleyen Bek, müdürlerin adeta derebeyi gibi davrandıklarını belirterek, "Cezaevi müdürlerine hukuk tanımaz bir şekilde mevzuattan öteye kişisel inisiyatifleri için son derece geniş bırakılmış. Her müdürün kendi kafasına göre davrandığı bir cezaevi görüyoruz” dedi.

UYGULAMALAR MÜDÜRE GÖRE DEĞİŞİYOR

Avukat olarak da her bir cezaevinde farklı bir uygulamayla karşılaştıklarını söyleyen Bek, “Görüşmeye gittiğimizde içeriye girecek materyaller, müvekkillerimizle yaptığımız görüşmeler sırasında her cezaevi farklı uygulamalarda bulunuyor. Bazı cezaevlerine gözlükle girebildiğimiz  halde bazıları izin vermiyor. Bazılarında kalem ve ajandayla giremiyoruz. Bir ara cüzdanımla giremedim. Daha sonra şikayette bulunmam üzerine cüzdanıma dokunmadılar. Mevzuatta olmamasına rağmen ‘o da yasak bu da yasak’ diyerek kendilerince uygulamalar yapıyorlar. Yeni açılan cezaevlerinde bu tür uygulamalara sürekli maruz kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

TUTUKLULAR YÖNETİME GERİ ADIM ATTIRDI

5 Ekim'de ayakta sayım dayatmasını kabul etmeyen 33 tutuklunun darbedilerek süngerli odalara atıldığını hatırlatan Bek,cezaevi yönetiminin tutuklulara askeri gibi yaklaştığını söyledi. Ayakta sayım dayatmasına karşı tutukluların direndiğini aktaran Bek, “Tutuklular darbedilerek, süngerli odalara atıldılar. Tutukluların kararlı duruşundan dolayı cezaevi yönetimi, ayakta sayımdan vazgeçti. Cezaevi yönetimi tutuklular üzerinde otorite tesis etmek adına tutuklulara baskıları ve saldırıları artıyor" ifadesinde bulundu. (Adana/MA)

ÖNCEKİ HABER

Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıranların duruşması yarın

SONRAKİ HABER

Eski yüksek yargı üyeleri hakim karşısına çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...