17 Ekim 2018 10:05
Son Güncellenme Tarihi: 17 Ekim 2018 15:12

Kırım'da yüksekokulda patlama yaşandı: 19 ölü

Kırım’ın Kerç kentindeki bir teknik okulda meydana gelen patlama nedeniyle 19 kişi yaşamını yitirdi, 50'den fazla kişi yaralandı.

Fotoğraf: EPA/KERCH.FM/AA

Paylaş

Kırım’ın Kerç kentindeki bir teknik okulda meydana gelen patlama nedeniyle 19 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 50 kişinin yaralandığı belirtildi. Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko, olayı ‘terör saldırısı’ olarak değerlendirdiklerini ve bu çerçevede soruşturma açtıklarını söyledi. Putin ise "Halihazırda bunun bir saldırı olduğu açık. Bu trajedinin saikleri ve senaryoları titizlikle araştırılıyor. Güvenlik güçlerinin ve istihbarat servislerinin çalışmasının sonucunda kamuoyu bilgilendirilecek" ifadelerini kullandı.

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Kırım’daki bir teknik okulda patlama ve silahlı saldırı meydana geldi. Yerel yetkililer, saldırıda 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 47 kişinin yaralandığını bildirdi. Daha sonra yapılan açıklamada ise yaşamını yitirenlerin sayısının 19'a yükseldiği, yaralı sayısının ise 50'nin üzerinde olduğu aktarıldı. Rusya Soruşturma Komitesinden yapılan açıklamada, patlamaya parça tesirli bombanın neden olduğu kaydedildi.

Saldırıyı, Vladislav Roslyakov adlı 18 yaşındaki bir öğrencinin gerçekleştirdiğini aktaran yerel yetkililer, saldırganın intihar ettiğini söyledi.

Rusya Soruşturma Komitesi olayın ‘cinayet vakası’ olarak ele alındığını belirtti. Açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin çoğunun silah saldırısı nedeniyle öldükleri ifade edildi.

KREMLİN SÖZCÜSÜ: TERÖR SALDIRISI OLMA İHTİMALİ DEĞERLENDİRİLİYOR

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov ise patlamanın terör saldırısı olma ihtimalinin değerlendirildiğini bildirdi.

Olayın ardından ilk yapılan açıklamalarda, patlamanın gaz sıkışması nedeniyle gerçekleştiği belirtilmişti. Öte yandan bazı görgü tanıkları bölgede patlamadan önce silah sesi duyulduğunu ifade etmişti.

Güney Askeri Birimi Basın Dairesi Başkanı Vadim Astafyev da, patlamadan kaynaklı enkazın temizlenmesi için askerlerin de yardım edeceğini söyledi.

KIRIM'DA 3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Kırım Başbakanı Sergey Aksenov, olay yerine geldiği ve incelemelerde bulunduğu açıklandı. Öte yandan Rus haber ajansı Ria Novosti, Aksenov´un Kırım´da üç günlük yas ilan ettiğini açıkladı.

PUTİN'DEN AÇIKLAMA

Kırım'daki patlama ile ilgili açıklamalarda bulunan Putin, "Halihazırda bunun bir saldırı olduğu açık. Bu trajedinin saikleri ve senaryoları titizlikle araştırılıyor. Güvenlik güçlerinin ve istihbarat servislerinin çalışmasının sonucunda kamuoyu bilgilendirilecek" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da resmi kurumlarda kahvaltı yapmak yasaklandı

SONRAKİ HABER

Sakarya'da beton tankeri devrildi: 1 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...