17 Ekim 2018 09:55

Altanlar ve Nazlı Ilıcak'ın cezasının gerekçesi açıklandı

Altanlar ve Nazlı Ilıcak'ın cezasının gerekçeleri açıklandı: Darbeyi önceden bilmek, subliminal mesaj vermek, darbeye zemin hazırlamak...

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Altanlar ve Nazlı Ilıcak'ın cezasının gerekçesi açıklandı. Mahkeme 'Darbeyi önceden bilmek, subliminal mesaj vermek, darbeye zemin hazırlamak' suçlamalarını sıraladı.

15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla “anayasayı ihlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan gazeteciler Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 6 kişiye verilen cezanın gerekçesi açıklandı.

AA'nın haberine göre İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) 2. Ceza Dairesi'nin 42 sayfalık gerekçeli kararında "Terör örgütüyle iltisakı sabit olan medya unsurlarının, darbe girişimi öncesinde, örgüt faaliyetlerini önceden ima eden, haber veren yazılar yazarak darbeye toplumsal zemin hazırladığı, girişimin yaşandığı gün ise bu darbe girişiminin FETÖ/PDY silahlı terör örgütüyle ilgisinin olmadığı, silahlı kuvvetler içindeki başka gruplarca gerçekleştirildiği şeklinde söylemlerde bulunarak hedef saptırmaya çalıştıkları anlaşılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Ahmet ve Mehmet Altan ile Nazlı Ilıcak’ın 15 Temmuz'un bir gün öncesinde Can Erzincan TV’de darbenin artık kaçınılmaz olduğu yönünde konuşmalar yaptıkları ve mesaj verdikleri iddia edildi. Gerekçeli kararda, sanıkların darbe çağrışımıyla sübliminal mesaj içeren söylemlerde bulundukları, darbeye toplumsal zemin hazırladıkları, darbeyi övücü söylem ve açıklamalarda bulundukları suçlamaları yer aldı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nin gerekçeli kararında, bu nedenlerle tutuksuz sanık Mehmet Altan ile tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Fevzi Yazıcı, Şükrü Tuğrul Özşengül ve Yakup Şimşek hakkında, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince "anayasayı ihlal" suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarının onanmasına karar verildiği kaydedildi. (HABER MERKEZİ)

 {{362704}}

ÖNCEKİ HABER

AB halkının yüzde 22,5'i yoksulluk sınırında

SONRAKİ HABER

Gazeteci Yasin Kobulan’a dava açıldı: 13 yıla kadar hapsi isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...