16 Ekim 2018 20:39
Son Güncellenme Tarihi: 17 Ekim 2018 14:32

Vince çıkan Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatı işçilerinin ücreti ödendi

Ücretleri 3 aydır ödenmediği için vince çıkıp eylem yapan Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatı işçilerinin talepleri karşılandı.

Ekran görüntüleri, Dev Yapı-İş'in Evrensel ile paylaştığı videodan alınmıştır.

Paylaş

Gama Holding ve Türkerler Holding iş ortaklığıyla inşa edilen Kocaeli Şehir Hastanesi’nin inşaatında çalışan 2 işçi, 3 aydır maaşları ödenmediği gerekçesiyle vince çıktı. Yaklaşık 40 işçinin alacaklarının ödenmesini ve hak gasbının sona ermesini isteyen işçilerin eylemi kazanımla sonuçlandı. İşçilerin tüm alacakları ödendi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından Gama Holding ve Türkerler Holding iş ortaklığıyla inşa edilen Kocaeli Şehir Hastanesi’nin temeli, 20 Mayıs 2015'te döneim Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla yaklaşık 5 bin kişilik bir etkinlikle atılmıştı. 2020 yılının şubat veya mart aylarında açılması planlanan şehir hastanesinin inşaatında çalışan işçiler, ücretlerinin vaktinde ödenmemesine isyan etti. 3 aydır maaşlarının ödenmediğini aktaran yaklaşık 40 işçi eylem yaptı. Eylem yapan işçilerin 2'si vince çıktı ve hak gasbının sona ermesini istedi.

ÖDEMELER YAPILDI

İşçilerin, 3 aylık alacaklarının ödenmesi üzerine eylemi sonlandırıldığı aktarıldı.

'3. HAVALİMANI ŞANTİYESİNDE YAŞANAN SORUNLAR, 1 EKSİK 1 FAZLA TÜM ŞANTİYELERDE YAŞANMAKTA'

İşçilerin eylemine ilişkin Evrensel'e konuşan DİSK/Dev Yapı-İş yöneticisi, Kocaeli Şehir Hastanesi şantiyesinde çalışan işçilerin sorunlarının 3. havalimanı işçilerinin sorunlarından farklı olmadığını vurguladı. "3. havalimanı şantiyesinde yaşanan sorunlar bir eksik bir fazla tüm şantiyelerde görüyoruz" diyen yönetici, Dev Yapı-İş olarak bu şantiyelerde örgütlenerek ödenmeyen maaşlar, barınma ve ulaşım sorunu, düzensiz mesai saatleri başta olmak üzere tüm hak gasplarıyla mücadele etmeye devam edeceklerini aktardı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'İstanbul'da son 1 ayda 50 fırın kepenk kapattı'

SONRAKİ HABER

Kaşıkçı için oluşturulan inceleme heyeti ikinci aramayı bitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...