16 Ekim 2018 18:13

Ayakkabıcılar konkordato ilan ederken: İhracat hedefi 1 milyar dolar

Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Aydan: Amacımız Erdoğan'ın dış ticarete verdiği destekle ihracatımızı 1 milyar dolara çekmek.

Arşiv | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İzmir'in Ödemiş ilçesinde Ödemiş Ayakkabıcılar ve Deri İşleri ile Uğraşanlar Odası Başkanı Mustafa Köksoy ve ayakkabıcı esnafı ziyaret eden Aydan, Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nde bulunan ayakkabı bölümünü gezdi.

Aydan, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ayakkabı ihracatının İthalatta Korunma Önlemleri Yönetmeliğinden sonra artış gösterdiğini dile getirerek memnun edici rakamlara ulaştıklarını bildirdi.

Bu yıl temmuz ayına kadar 569 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini aktaran Aydan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Amacımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dış ticarete verdiği destekle, bu yıl sonu itibarıyla ihracatımızı 800 milyon ya da 1 milyar dolara çekmek. Bugünkü ziyaretlerle sektörümüze, ayakkabıcı camiamıza destek olmak istiyoruz. Sorunları yerinde dinliyoruz. Çözümlerini yapabiliyorsak ne mutlu bize.”

Geçtiğimiz ay, Hotiç Yeşil Kundura, Beta Ayakkabı ve Sabo Ayakkabı gibi büyük markalar konkordato ilan ettiklerini duyurmuştu. (İzmir/AA)

ÖNCEKİ HABER

Gıda zehirlenmesi: 21 öğrenci ve 1 öğretmen hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Google, Android cihaz üreticilerinden lisans ücreti alacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...