16 Ekim 2018 17:49
Son Güncellenme Tarihi: 16 Ekim 2018 18:07

Gıda zehirlenmesi: 21 öğrenci ve 1 öğretmen hastaneye kaldırıldı

İzmir Ödemiş’te 21 öğrenci ve 1 öğretmen gıda zehirlenmesi belirtisiyle hastaneye kaldırıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Bademli Ortaokulu'ndaki 21 öğrenci ve 1 öğretmen gıda zehirlenmesi şüphesiyle kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Öğrenci ve öğretmenin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Olay, bugün gündüz saatlerinde Bademli Ortaokulu'nda meydana geldi. Okuldaki öğle yemeğinin ardından 21 öğrenci mide bulantısı, ateş ve kusma şikayeti nedeniyle öğretmenlerine bilgi verdi. Öğretmenlerin ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri 21 ve 1 öğretmeni ambulanslarla Ödemiş Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedaviye alınan öğrencilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Olayı haber alan Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu ve Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü hastaneye gelerek çocukların durumuyla ilgili doktorlardan bilgi aldı. Hastane çıkışında olayla ilgili açıklama Gengörü, “Öğrencilerin ve öğretmenin sağlık durumu iyi. Tüm öğrencilerimiz ve öğretmen kısa süre sonra taburcu edilecek” dedi.

Öte yandan, olayla ilgili soruşturma başlatan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü okuldaki öğle yemeğinden alınan numuneleri Tarım ve Orman Bakanlığı laboratuarına gönderdi. Akşam saatlerinde tedavileri tamamlanan öğretmen ile öğrenciler taburcu edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD'den İran’daki 20 şirket ve bankaya yaptırım

SONRAKİ HABER

Ayakkabıcılar konkordato ilan ederken: İhracat hedefi 1 milyar dolar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...