17 Eylül 2012 07:53

4+4+4 eğitimi bugün başlıyor

Eğitimciler ve uzmanların tüm itirazlarına ve karşı koyuşlarına rağmen  yürürlüğe giren 4+4+4 eğitim sistemi, bugün ders zilinin çalmasıyla başlıyor.Üç aylık yaz tatilinin ardından yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen ders başı yapacak. Okula yeni başlayan 66-72 aylık yaklaşık 1 milyon 600 bin bir

4+4+4 eğitimi bugün başlıyor
Paylaş

Üç aylık yaz tatilinin ardından yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen ders başı yapacak. Okula yeni başlayan 66-72 aylık yaklaşık 1 milyon 600 bin birinci sınıf öğrencisi de bir haftalık uyum eğitiminin ardından eğitime adım atacak.

4+4+4’le birlikte üç kademeye ayrılan eğitim sistemi, birinci kademe 4 yıl süreli ilkokul, ikinci kademe 4 yıl süreli ortaokul, üçüncü kademe 4 yıl süreli lise olarak düzenlendi. Yeni düzenlemeyle ilkokul, ortaokul ve liselerin birlikte veya birbirinden bağımsız oluşturulması imkanı getirildi.

İMAM HATİPLERİN ORTAOKULLARI AÇILIYOR

Ders müfredatında yapılan değişikliklerle ortaokulda okutulan seçmeli dersler arasına Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamberimizin Hayatı ile Yaşayan Diller ve Lehçeler gibi yeni dersler eklenirken, bu yıldan itibaren imam hatip liselerinin ortaokul bölümleri de açılacak.

Yabancı dil öğretiminde yapılan değişiklikle ilkokul 2. sınıftan itibaren başlayacak, ayrıca Oyun ve Fiziki Etkinlikler ile İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi dersi zorunlu dersler kapsamına alınacak.

MESLEKİ EĞİTİM 9. SINIFTA BAŞLIYOR

Geçen yıl ilköğretim 8. sınıfta okuyan öğrenciler, eğitim sisteminden ayrılmayarak lise 1. sınıftan eğitime devam edecek. Geçen eğitim öğretim yılı 4. sınıfı tamamlayan ilköğretim öğrencileri ise ortaokul 1. sınıf öğrencisi olacak.

Öte yandan eski sistemde 37-72 ay arasındaki çocuklar okul öncesi eğitim alırken, yeni düzenlemeyle 36 ayını tamamlamış çocuklar okul öncesine başlayacak.

30 Eylül 2012 tarihi itibarıyla 37-66 ay arasındaki çocukların anaokulu veya uygulama sınıflarında 48-66 ay arasındaki çocukların ise ana sınıflarında okul öncesi eğitim almaları sağlanacak.

Ortaokul 8. sınıftan sonra öğrenciler mesleki eğitime yönlenebilecek, dolayısıyla mesleki eğitim lise 9. sınıftan itibaren başlayacak. Meslek liselerine giden öğrenciler alan seçimlerini 10. sınıftan itibaren yapacak.

Şartların uygun olmaması durumunda aynı binada bulunan ilkokul ve ortaokul için ikili öğretim yapılacak. İkili öğretim yapan okullarda ortaokullar sabahçı, ilkokullar öğlenci olacak.

BİRİNCİ YARIYIL TATİLİ 25 OCAK'TA

Yeni eğitim öğretim yılının birinci dönemi 25 Ocak 2013'te sona erecek. Yarıyıl tatili 28 Ocak-8 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılacak. Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı ise 11 Şubat 2013'te başlayacak ve 14 Haziran 2013'e kadar sürecek. 2013-2014 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2013 Pazartesi günü başlayacak. (HABER MERKEZİ)


EĞİTİM HAFTASINDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Eğitim öğretim yılının ilk haftasında İstanbul’da toplu taşıma araçları saat 06.00 ile 13.00 arasında ücretsiz olacak. 17 Eylül tarihinde başlayan uygulamayla eğitim yılının başlamasıyla oluşabilecek trafik yoğunluğunun önüne geçilmek isteniyor. Ayrıca 17- 18 Eylül tarihlerinde okul çevrelerindeki açık, kapalı ve sokak otoparkları 2'şer saat ücretsiz olacak. Ayrıca daha önce 70 TL olan öğrenci aylık ücretini 75 TL yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi 17 Eylül’den itibaren öğrenci biletlerine yapılan zammı geri çektiğini belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Dershaneler kimin için kaldırılıyor?

SONRAKİ HABER

Gençlerin ölümü gündem değilmiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...