16 Ekim 2018 15:50

Çocuğu ağlayan yolcular otobüsten indirildi

Antalya’dan Bodrum’a giden iki kişi ve çocukları, çocukların ağlaması gerekçe gösterilerek otobüsten indirildi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Pamukkale Turizm’e ait otobüs ile Antalya’dan Bodrum’a yolculuk eden iki kadın ve iki küçük çocuk, ‘Çocuklar ağlıyor, böyle yolculuk yapamazsınız’ denilerek mola yerinde otobüsten indirildi.

Evrensel’e ulaşarak konu hakkında bilgi veren Veysi Akkaya olayın Pamukkale Turizm’e ait 23.59 saatli Antalya-Bodrum seferinde yaşandığını belirtti. İddiaya göre Veysi Akkaya, otobüse eşiyle birlikte iki küçük çocuğu ve bir akrabasını bindirdiğini sonrasında ise eşinin kendisini arayarak otobüsten indirildiklerini söyledi. Yıldırım, çocuğun otobüste ağlaması üzerine muavinin sık sık yanlarına gelerek ‘çocuğu susturun, bu şekilde yolculuk yapamayız’ dediğini belirterek yaşananları anlattı:

“Eşim, muavine ‘Bu küçük çocuk. Susturmak için uğraşıyorum ne yapabilirim’ dediğinde, muavin ‘Ben bilmem bir şekilde çocuğu sustur’ demiş. Otobüs, Denizli-Acıpayam’da mola verdiğinde muavin eşimin yanına tekrar gelerek ‘Bu şekilde yolculuk yapamazsınız’ diye yinelemiş. Eşim de muavinin baskılarına daha fazla dayanamayarak o zaman valizlerimizi verin bizi indirin demiş. Muavin de biletin üzerine imza alarak iki kadın ve iki çocuğu orada otobüsten indirmiş. Eşim beni arayıp durumu anlatınca ağabeyim gece kendi arabasıyla Acıpayam’a giderek ailemi alıp tekrar Antalya’ya döndü.”

Akkaya, bunun üzerine otobüs firmasını arayarak yaşadıklarını anlattığını, firma yetkilisinin ise ‘eğer isterseniz muavinden şikâyetçi olabilirsiniz’ dediğini aktararak “Ben muavinden davacı olmadım. Ben şunu merak ediyorum; bu otobüsün şoförü ve muavini kendi yetkilerini kullanarak mı bu yolcuları indirdiler? Bu şirketin gece müdürü, yol sefer sorumluları yok mudur? Bu yetkililerin olandan haberi var mıdır? Beni arayıp bir özür bile dilemediler. Ağabeyimin arabası olmasaydı iki çocuk ve iki kadın bilmedikleri bir yerde sabaha kadar bekleyeceklerdi” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Olayla ilgili bilgi almak için iletişime geçtiğimiz Pamukkale Turizm Müşteri Hizmetleri, konuyu yetkililere aktaracaklarını, en kısa sürede geri dönüş yapılacağını ifade etti. Ancak şu ana kadar şirket yetkililerinden konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.

ÖNCEKİ HABER

Paşinyan, Başbakanlık görevinden istifa etti

SONRAKİ HABER

Tanrıkulu'dan 40 bin sözleşmeli için kanun teklifi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...