16 Ekim 2018 14:53

Halkevleri operasyonuna tepki: Saldırıları dayanışmayla göğüsleyeceğiz

Halkevleri'nin Ankara şubelerine ve şube başkanlarına yönelik operasyona gösterilen tepkide baskıların dayanışmayla göğüsleneceği vurgusu yapıldı.

Fotoğraf: @sendika_org/Twitter

Paylaş

Emek ve Demokrasi Güçleri, Halkevleri'nin Ankara'da bulunan şube ve şube başkanlarına yönelik operasyonlara tepki gösterdi. Çok sayıda CHP ve HDP'li milletvekilinin de katıldığı toplantıda dayanışma ve ortak mücadele çağrısı yapıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Halkevlerinin Eryaman, Keçiören, Tuzluçayır, Mutlu ve İlker şube başkanlarının evine ve şube binalarına yönelik operasyona karşı emek demokrasi güçleri ortak basın toplantısı düzenledi. Halkevleri Genel Merkezi'nde yapılan toplantıya çok sayıda HDP ve CHP'li milletvekili de katıldı.

'NAFİLE BİR ÇABA İÇERİSİNDELER'

Halkevleri Eş Başkanı Dilşat Aktaş, hukuksuz aramalarla karşı karşı kaldıklarını belirterek savclığın soruşturmaya yönelik “gizlilik” kararı girişimi içerisinde olduğunu kaydetti. Aktaş, gözaltındaki kadın yöneticilerin yıllardır mahallelerde kadınların özgürlüğü, halkın talepleri için mücadele ettiğini ifade etti. Operasyonun Halkevlerine yönelik denetim biçiminde gösterilmeye çalışıldığını kaydeden Aktaş şunları söyledi:

“Aylar önce de eğitim faaliyetlerimiz nedeniyle şubelerimiz mühürlenmişti. Ancak nafile bir çaba içerisindeler. Halkın örgütlenme isteğini, mücadele azmini örgütlü kesimlere yönelik operasyonlarla bastırmaya çalışıyorlar. Halkevleri bugüne kadar özgür ve örgütlü halkın yaşamsal taleplerine cevap veren, parasız eğitim, sağlık barınma hakkını savunan bir örgüt olmuştur.”

'İŞTEN ÇIKARMALARIN YASAKLANMASIBI TALEP ETMEK SUÇ SAYILIYOR'

Türkiye'nin içerisinde bulunduğu krizin faturasının emekçilere ödetilmeye çalışılmasına karşı kampanya başlattıklarını ifade eden Aktaş, “İşten çıkarmaların yasaklanmasını talep etmek, emekçilere ek zam istemek suç olarak çıkartılıyor karşımıza. Halkevleri dün olduğu gibi bundan sonra da halkın hakları, sınıfın çıkarları için mücadeleye devam edecek. Bizlerin gösterdiği birlik ve dayanışma bunları yıldıracak” dedi.

'DAR AĞACINDA ÜÇ FİDAN' SUÇ UNSURU SAYILDI

Halkevleri Eş Başkanı Nuri Günay, Halkevleri'nin emek ve demokrasi güçleriyle birlikte krize karşı program oluşturduğunu belirterek iktidarın bundan rahatsız olduğunu vurguladı. Günay, “İnsanlığın evrensel değerleri ihtiyaç haline geldi. Demokrasi için, laiklik için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Evlerde yapılan aramalarda “Dar Ağacında Üç Fidan” kitabının suç unsuru olarak alındığını ifade eden Günay, “Sosyalist olmanın suç olduğu günler yaşatılıyor. Onurla sahiplendiğimiz önderlerimiz suç malzemesi olarak sunuluyor. Bizlerin mücadelesi demokrasi, barış, eşit ve laik bir ülke için mücadeledir” dedi.

Günay, emek ve demokrasi güçleriyle birlikte bundan sonra da mücadeleyi sürdüreceklerini ve bu tür saldırıları birlikte göğüsleyeceklerini kaydetti.

'KARŞIMIZDA HALKIN ÇIKARINI DÜŞÜNMEYEN BİR İKTİDAR VAR'

Halkevleri eski genel başkanı ve HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy da iktidarın Halkevleri'ni kendine tehdit olarak gördüğünü belirterek, Halkevlerinin bundan sonra da eşit, özgür ve barış içinde bir ülke için mücadeleye devam edeceğini vurguladı.

Demokrasi güçleriyle birlikte Türkiye'yi gericiliğe, ırkçılığa teslim etmeyeceklerini kaydeden Ersoy, şunları söyledi:

“Karşıların istedikleri gibi at koşturacakları bir ülke yok. Havaalanı işçilerinden korkuyorlar. Halkın hiçbir çıkarını düşünmeyen bir iktidar var. İdeolojik olarak biz sosyalistlere düşmanlar. Ancak içinden geçtiğimiz dönemde ülkeyi sosyalizm kurataracak.”

'İKTİDAR YARATTIĞI YOKSULLUK VE YOLSUZLUĞUN DUYULMASINI İSTEMİYOR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da saldırının sadece Halkevleri'ne değil bütün muhaliflere yönelik olduğunu belirterek iktidarın Halkevleri'nin savunduğu demokrasi, laiklik gibi değerlerin karşısında olduğunu kaydetti. Hükümetin kendi yarattığı yoksulluk ve yolsuzluğun duyulmasını istemediğini ifade eden Ağbaba, “Bu rejime faşizme karşı her zaman dayanışma içerisinde olduğumuzu, saldırıya karşı birlikte olacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP açıklamasını yayınlayan gazeteciler hakim karşısına çıktı

SONRAKİ HABER

Paşinyan, Başbakanlık görevinden istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...