Adalılar, Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezini savumakta kararlı

Adalar Kent Konseyi üyeleri, Milli Emlak Müdürlüğünün tahliye kararı aldığı Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezini savunmak için bir araya geldi.

16 Ekim 2018 12:35
Paylaş

Adalar Kent Konseyi üyeleri Milli Emlak Müdürlüğünün tahliye kararı aldığı Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezini savunma kararı aldı.

Büyükada’da Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir araya gelen Adalar Kent Konseyi, Adalılarla Milli Emlak Müdürlüğünün 1 hafta önce yapmış olduğu tebligat ile tahliyesini talep ettiği Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezini savunmak için bir araya geldi. Adalıların ve ada severlerin katıldığı toplantıya yaklaşık 200 kişi katıldı.

Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç’ın da katıldığı toplantıya Adalar Kent Konseyi Yürütme Kurulu, genel sekreteri ve çalışma grubu üyeleri moderatörlük yaptı.

Toplantı, Kent Konseyi tarafından imzaya açılmak üzere hazırlanmış bildirinin okunmasıyla başlandı. Katılımcılara sanat merkezini savunmak üzere hazırlanan bildiriyi imzalama çağrısı yapıldı. Forumda söz alanlar konsey etkinliklerinin daha yaygın şekilde Adalıları kapsamasını talep ederken Kent Konseyi gönüllü gruplarında çalışanlar, yapılan etkinliklerin tamamen gönüllülerin ruhu ve katkısı ile yapıldığını, gösterilen çabanın ve dayanışmanın olağanüstü olduğunu vurguladı.

Forumda konuşan Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, iki kamu kurumunun ihtilafının nedenlerini, merkezle ilgili durumun bu noktaya nasıl geldiğini ve bundan sonra alınacak hukuk önlemlerinin nasıl olması gerektiğini dile getirdi. Aytaç, belediyenin hukukçularının ve Adalar’ın hukuk insanlarının bu konuda çabalarının sürdüğünü ifade etti. Milli Emlak Dairesinin kamu yararının esas olarak görüldüğü bu tür alanlarda önceliği kamu için var olan kurumlara vermek zorunda olduğu vurgulandı.

Toplantı sonunda Adalıların bu alanın kapatılmaması taleplerini doğrudan Milli Emlak Müdürlüğüne yapması ve bunun için bir iletişim ağı oluşturulmasına dair çalışma başlatılmasına karar verildi.

Ayrıca toplantıda konunun diğer kent konseyleri ile dayanışma platformlarına taşınması, adaların bütün STK’lerinden imza istenmesi ve hafta boyunca imza sayısının çoğaltılması kararı alındı. Ayrıca konu ile ilgili change org.’da dijital imza kampanyası başlatıldı.

change.org'daki imza kampanyasına katılmak için tıklayın:
Adalar Kent Konseyi Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi Yaşasın...

(HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Fabrika işçisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret iddiasıyla tutuklandı

SONRAKİ HABER

Anadolu Üniversitesinde provokatif bildiri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa