16 Ekim 2018 09:30

İdlib’de silah bırakmayan dört cihatçı örgüt, operasyon odası kurdu 

4 cihatçı örgüt, Suriye hükümet güçlerine saldırmak için operasyon odası kurdu. Odanın adı da; 'Müminleri savaşa teşvik et.'

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Suriye’nin İdlib vilayetinde Soçi mutabakatı uyarınca silahsız bölge kurulması aşamasına geçildi. Ama mutabakatı tanımayan Kaide bağlantılı dört cihatçı örgüt, Suriye hükümet güçlerine saldırmak için ortak operasyon odası kurdu.

Sputnik’in ÖSO kaynaklarından aktardığı habere göre, Kaide bağlantılı Hurras El Din, Çeçenlerden oluşan Ensarud Din, Kuzey Iraklı cihatçılardan oluşan Ensarul İslam ve Ensar Tevhid Tugayları (Cundul Aksa), silah bırakmayıp silahsız bölgeden de çekilmedi.

Dört grup, İdlib kırsalında Suriye ordusu ile müttefiklerine saldırmak için ortak operasyon odası kurdu. Ortak operasyon odasına da “Müminleri savaşa teşvik et” adını verdi.

SAVAŞ VİDEOLARI PİYASADA

Hama kentinin batı kırsalında bulunan Suriye ordusuna ait Curin askeri kampına yönelik düzenlenen ağır silah saldırılarına ait birtakım görüntüler de servis eden dörtlü oluşum, silahsızlanma bölgesinden çekilmeyerek savaştıklarının mesajını verdi.

Hurras El Din, ayrıca bir açıklama yayımlayarak, Rusya ile Türkiye arasında varılan Soçi mutabakatını kabul etmediklerini ve silahlarını çekmeyeceklerini duyurdu. Bununla ilgili havan toplarıyla Suriye ordusunu vurmalarına dair görüntüleri de yayımladı.

Soçi mutabakatına göre İdlib’in etrafında Suriye ordusu ile silahlı grupları ayıran 15-20 kilometrelik silahsızlandırılmış bir bölge oluşturulacaktı.

Türkiye-Rusya anlaşmasına göre 15 Ekim’e kadar tüm cihatçı gruplar silahsızlandırılmış bölgeden uzaklaştırılacaktı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sefa Taşkın, İzmir adaylığını açıkladı: Yemyeşil bir İzmir düşlüyoruz

SONRAKİ HABER

Erdoğan’ın kurullarına atanan isimler Çankaya Köşkü’nü kullanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...