17 Ekim 2018 15:12
Son Güncellenme Tarihi: 17 Ekim 2018 15:14

Polislerin Meclis önünde silahla yaraladığı çiftçi tutuklandı

Ankara'da TBMM önünde durmayan bir traktöre polisler tarafından ateş açılması sonucu yaralanan traktör sürücüsü tutuklandı.

Fotoğraf: Raşit Aydoğan/AA

Paylaş

Ankara'da traktörüyle TBMM binası önünden geçerken polisin 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle açılan ateşle yaralan ve sonrasında gözaltına alınan çiftçi Aydın Sakarya tutuklandı. Hastane ve emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye getirilen Sakarya, soruşturma savcısına verdiği ifadenin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakimlikçe sorgulanan Beypazarlı çiftçi Sakarya, 'hırsızlık' ve 'mala zarar verme' iddialarıyla tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

Dün sabah saatlerinde Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) binasının önüne gelen ve 'dur' ihtarına uymayan bir traktöre polislerce ateş açıldı. Traktör, 6 araca çarptıktan sonra durdu. Traktörün devrilmesi sonucu bacağından yaralanan sürücü 45 yaşındaki Aydın Sakarya gözaltına alındı.

Traktörün devrilmesi sonucu bacağından yaralanan sürücü 45 yaşındaki Aydın Sakarya gözaltına alındı. 

Herhangi bir suç kaydının bulunmadığı bildirilen Sakarya'nın, polise verdiği ilk ifadede, "Traktörünü İsrail Büyükelçiliği önüne çekip eylem yapmayı planladığını" söylediği öğrenildi.

ANKARA VALİLİĞİ: TERÖR BOYUTU BULUNMUYOR

Ankara Valiliğinden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Olayda ilk belirlemelere göre 6 araçta maddi hasar meydana gelmiştir. Olayın failinin, Beypazarı ilçesinde çiftçilikle uğraştığı ve 2007 yılından bu yana psikolojik tedavi gördüğü anlaşılmıştır. Sürücünün üzerinde ve traktörde yapılan aramada suç teşkil edecek herhangi bir unsura rastlanmamıştır. Söz konusu olayın terör boyutu bulunmamakta olup konuyla ilgili başlatılan soruşturma devam etmektedir." denildi.

HEMŞEHRİLERİ TRAKTÖRLERİYLE EYLEM YAPTI

Aydın Sakarya’ya Beypazarlı çiftçi hemşehrileri traktörleriyle eylem yaparak sahip çıkmak istedi. Beypazarı’nın mahalle ve köylerinden akşam saatlerinde onlarca traktörle ilçe girişinde buluşan yaklaşık 100 çiftçi, ‘çiftçi dostu’ diye adlandırdıkları Aydın Sakarya’ya destek vermek istedi.

Aydın Sakarya’ya destek veren çiftçiler, üreticinin ektiği tüm ürünlerin tohumunu İsrail tarafından ürettiğini ve vatandaşların organik ürünlerden uzaklaştırılmasını protesto etmek istediğini anlattı. Eylem yapmak isteyen grup, Aydın Sakarya’nın İsrail’in ürettiği bu tohumla Türk insanına zarar verdiğini ve genleriyle oynanmış tohumlarla ülkeye zarar vermesini protesto etmek için Ankara’ya gittiğini ifade ederek, kısa süreli Beypazarı ilçesinde kendisinin hala gözaltında tutulmasını protesto etmek istediklerini söylediler.

Köylüleri, ilçe girişinde polis durdurdu. Polis amiri çiftçilere eylemin yasadışı olduğunu iddia etti. Polisin engellemesi üzerine çiftçiler, köylerine geri dönmek zorunda kaldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da Halkevleri üyelerine operasyon

SONRAKİ HABER

Sanayi üretimi geriledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...