07 Nisan 2011 12:07

Engelliler Konfederasyonu’ndan 15 aday adayı

Engelliler Konfederasyonu, 12 Haziran seçimlerinde konfederasyon üyesi milletvekili aday adaylarını bir basın toplantısı ile tanıttı. Farklı partilerden seçimlere giren engelli milletvekili aday adayları, siyasete artık içerden müdahale edeceklerini ve engelli hareketinin artık Meclis’te temsil edeceklerini belirttiler. Engelliler partilerden se&c

Engelliler Konfederasyonu’ndan 15 aday adayı
Paylaş

Engelliler Konfederasyonu’na bağlı federasyonlar ve dernekler üyesi milletvekili aday adayları, dün Altı nokta Körlere Hizmet Vakfı basına tanıtıldı. CHP, AKP ve HAS Parti’den aday adayı olan engelliler artık siyasete “içerden” müdahale etmek istediklerini belirttiler. Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Hasan Tatar, artık partilerin ve Meclis’in engelliler sorununa kayıtsız kalmaması gerektiğini söyledi. Tatar, konfederasyon olarak 5’i AKP, 11’i CHP ve bir tane de HAS Parti’den olmak üzere 15 aday adayı göstereceklerini açıkladı.

Tatar, seçim sürecinin engellilerin ve özürlülerin söz ve karar sahibi olduğu bir süreç olması gerektiğini vurguladı. Dünyada da, Türkiye’de de engellilere karşı ayrımcı bir tutum olduğunu ifade eden Tatar, Özürlüler Yasası çıkmasına rağmen uygulamada sorunlar yaşandığına dikkat çekti. CHP’den milletvekili aday adayı olacağını belirten Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, seçilebilecek yerlerden aday gösterilmek istediklerini kaydetti. CHP Ankara 1. Bölge milletvekili aday adayı Nurettin Deliktaş ise kentteki ve kamu kurumlarındaki engellilere uygun olmayan koşullara dikkat çekti. HAS Parti Bursa Milletvekili aday adayı Faruk Elibol da partilerin artık engellilerin sorunlarını görmezden gelmemesi gerektiğini ifade etti. Batıkent Zihinsel Engellileri Koruma Derneği Başkanı Ömer Koç da “Engelliler siyasetle ilgilenmediği sürece kendi sorunlarını bilmeyenler tarafından yönetilmeye mahkum olurlar” diye konuştu.  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emekçiler ‘süper yetkiye’ karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

‘Asker mahkemeyi baskı altına aldı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...