15 Ekim 2018 14:02

Finlandiya’da kürk sanayisinin kalbinde eylem

Hayvan hakları savunucuları, Finlandiya’da kürk sanayisinin merkezi olarak bilinen Kauhava'da eylem yaptı.

Fotoğraf: Animalia

Paylaş

Finlandiya’da kürk sanayisinin merkezi olarak bilinen Kauhava kentinde hayvan hakları savunucuları eylem yaptı. Eyleme katılanlar, kürk çifliklerinin kapatılmasını ve hayvanların serbest bırakılmasını talep etti.

Gerçekleşen sessiz gösteride, çifliklerde kötü koşullarda yaşayan hayvanların resimleri ve üzerinde “Finlandiya’daki kürk çiftliklerinde her yıl 5 milyon hayvan öldürülüyor” yazılı büyük bir siyah pankrat taşındı.

Eylemin ana talebi, hükümetin çiftliklerin kapatılmasını öngören yasa tasarısı hazırlayarak parlamentoya sunması.

Kürk çiftliklerinin kapatılması için seferber olan hayvan hakları savunucuları, 2013 yılında “Vatandaş İnisiyatifi” kapsamında topladıkları 70 bin imzayı parlamentoya vererek konuyu ele almasını istemişti.

Finlandiya’nın en büyük iki hayvan hakları kuruluşu Animalia ve Finlandiya Hayvanları Koruma Derneği, hayvan haklarının güçlendirilmesi ve kürk çiftliklerinin kapatılması için 100 bin Finlandiyalının imzaladığı dilekçeyi 17 Ekim günü parlamentoya teslim edecek.

Finlandiya’da yüzde 95’i ülkenin batı kıyılarında olmak üzere 900’den fazla kürk çiftliği bulunuyor. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Emperyalistlerin oyununun figüranı oldu

SONRAKİ HABER

Mültecileri gönderme söylemi ve ekonomik kriz, göçü tetikledi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...