15 Ekim 2018 11:36

Ekoloji Birliğinden, komisyonu tasfiye eden TBB'ye açık çağrı

Türkiye Barolar Birliğinin Çevre ve Kent Hukuku Komisyonunun tasfiye edilmesine bir tepki de Ekoloji Birliğinden geldi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ekoloji Birliği, Türkiye Barolar Birliği (TBB)'nin Çevre ve Kent Hukuku Komisyonunu tasfiye etmesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yıllardır ekoloji mücadelesinin hukuk ayağında önemli bir boşluğu dolduran hukukçuların gerekçesiz bir şekilde tasfiye edilmesini büyük bir haksızlık olarak değerlendiren Ekoloji Birliği, TBB'ye yanlıştan dönme çağrısı yaptı.

'BÜYÜK BİR HAKSIZLIK'

56 yerel ekoloji örgütü tarafından geçtiğimiz Mart ayında Eskişehir'de kurulan Ekoloji Birliğinin yaptığı yazılı açıklamada, 2011 yılında kurulan Türkiye Barolar Birliğinin Çevre ve Kent Hukuku Komisyonunun herhangi bir gerekçe gösterilmeden tasfiye edilmesini "ekoloji mücadelesine hem hukuken, hem ahlaken yapılmış büyük bir haksızlık olarak değerlendiriyoruz" denildi. TBB'nin başkanlığını yapan Metin Feyzioğlunun ükedeki ekolojik sorunların başlarında gelen, doğa talanı ve katliamının en çok yaşandığı faaliyet alanlarından birisi olan altın madencilerinin avukatlığını yaptığına dikkat çekilen Ekoloji Birliği açıklamasında "Çevre ve Kent mücadelesinde daima halkın yanında olan bu avukat dostlarımızın neden tasfiye edildiğine dair açık bir ipucu vermektedir" ifadelerine yer verildi.

'TBB, HUKUKTAN, DOĞADAN YANA OLSUN'

Ekoloji Birliği TBB'ye; "TBB'yi bir an önce yaptığı yanlıştan dönmeye, baroların hak ve görev tanımı arasında yer alan kamu yararına, tüm canlıların yaşam hakkını gözeten, hukuktan, insan haklarından, doğadan yana bir çizgiye dönmeye davet ediyoruz" çağrısında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP'ten '3. havalimanı işçileri serbest bırakılsın' kampanyası

SONRAKİ HABER

Şirikçioğlu Tekstil'de son bir ayda 100 işçi atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...