15 Ekim 2018 10:59

Samandağ’da gece yarısı çöp eylemi

Hatay Samandağ'da çöp transfer merkezinden gelen kokuya tepki gösteren vatandaşlar, çöp kamyonlarının geçişini engelledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hatay'ın Samandağ ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bölgede yer alan çöp transfer merkezinden gelen kokuya tepki gösteren vatandaşlar, çöp kamyonlarının geçişini engelledi.

Sultaşa Mahallesi'nde gece geç saatlerde, çöp transfer merkezinin bulunduğu alandan gelen kokuya tepki gösteren mahalle halkı, yolu çöp kamyonlarının geçişine kapattı. Çöp transfer merkezinin kokusundan ve araçların tozundan evlerinde oturamaz hale geldiğini belirten mahalle halkı, merkezin ilçenin bütün etlerinin kesildiği mezbahanenin yanı başında olduğunu söyleyerek, bu çöp transfer merkezi buraya kurulalı lokantalardan et yemez olduklarını söyledi.

TASARRUF MU SAĞLIK MI?

2 yıldır başvurmadıkları merci kalmadığını belirten mahalle halkı, Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmada çöp transfer merkezinin vatandaşların sağlığını olumsuz etkilediği yönünde rapor olduğunu hatırlattı. Belediyeden çöp transfer merkezinin yerleşim yerlerinden uzak bir bölgede kurulmasını istediklerin ancak burada yakıttan daha fazla tasarruf ettiklerinin söylendiğin belirten mahalleliler, çöp transfer merkezinin buradan kaldırılmasını istediklerini söylediler.

Eylem üzerine olay yerine gelen Samandağ İlçe Kaymakamı Murat Kütük ise  vatandaşları dinleyip, yaşanan sorunun çözümü için çalışacağını belirtti. “Burada bulunan basın mensupları önünde size söz veriyorum, bu sorunun çözümü için gereken ne ise yapılacaktır.” diyen kaymakamın sözlerinin ardından mahalle halkı eylemine son verdi. (Hatay/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Arda Turan hakkında iddianame hazırlandı, 12,5 yıl hapsi isteniyor

SONRAKİ HABER

İmar Kanunu değişikliği ile ülkenin her karış toprağı satışa çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...