15 Ekim 2018 10:39

Ağaçlar kesilmeden de olabiliyormuş!

Trabzon'da, okul bahçesinde bozulan parke taşlarının onarımı için yetkiler 'ağaçların kesilmesi gerekiyor' demişti, veliler kesmeden düzeltti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Kavaklı Ortaokulu bahçesinin zemininde yer alan parke taşları öğrenciler için tehlike oluşturunca veliler harekete geçti. Yetkililerin düzenleme için ‘ağaçların kesilmesi gerekiyor’ demesi üzerine veliler işbaşa düştü diyerek parke taşlarını onardı. Öğrencilerin oyun oynadıkları sırada düşüp yaralanmalarına neden olabilecek parke taşlarını veliler, kazma ve küreklerle uzun süren çalışmalar sonucu düzeltti.

Bozulan zeminin okul bahçesinde oynayan öğrenciler için tehlike arz ettiğini belirten veliler, durumu belediyeye bildirdi, yardım istedi. İddiaya göre, belediye yetkilileri sorunun çözümü için okul bahçesinde bulunan ağaçların kesilmesi gerektiğini söyledi. Ağaçların kesilmesini istemeyen veliler, kendi imkânlarıyla bahçede çalışma başlattı. Çocukların, bozuk zemin üzerinde oyun oynarken, düşüp yaralanmalarının önüne geçmek için seferber olan veliler, parke taşlarını söküp, altında yer alan ağaç köklerini de ağaçlara zarar vermeden temizledi.

YARALANMALAR OLUYORDU

Kavaklı Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı İnci Yılmaz, “Yetkililer bizlere sorunun çözümü için ağaçların kesilmesi gerektiğini söylediler” diyerek, ağaçların kesilmesini istemedikleri için böyle bir çözüm yolu bulduklarını anlattı. “Çocuklarımız burada düşerek yaralanıyordu, kimisi ayağını kimisi kolunu kırıyordu” diye konuşan veli Canan Karaağaç ise yaptıkları çalışmayla bunun önüne geçtiklerini söyledi. (Trabzon/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bodrumlular Gerenkuyu Sahili'nin halka kapatılmasını protesto etti

SONRAKİ HABER

Tren kazasında ölen Oğuz Arda anısına, futbol akademisi açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...