15 Ekim 2018 10:10

İran: ABD bir an önce Suriye'yi terk etmeli

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: ABD'nin Suriye yönetiminden izin almadan bu ülkeye müdahalesi uluslararası normlara aykırı yasa dışı bir eylemdir.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi,  ABD'nin Suriye'deki varlığının yasadışı olduğunu ve bir an önce bu ülkeyi terk emesi gerektiğini söyledi. Basın toplantısında konuşan Kasımi, ABD'nin Suriye yönetiminin talebi olmadan bu ülkede bulunduğunu söyleyerek, "ABD'nin Suriye yönetiminden izin almadan bu ülkeye müdahalesi tüm uluslararası normlara aykırı yasadışı bir eylemdir" dedi.

"ABD Suriye'ye her türlü eylem ve müdahaleden hızla kaçınmalı ve eylemlerini durdurmalı" diyen İranlı Sözcü, "ABD'nin yayılması politikası bilindiğinden, istikrarsızlık oluşturmak ve yenilgiye uğrayan teröristleri destek için Suriye'de bulunuyor" suçlamasında bulundu. Kasımi, "ABD 'ye bir an önce Suriye'yi terk etmesini ve bu ülkenin işlerinde müdahale etmemesini tavsiye ediyoruz" dedi.

CEMAL KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

İranlı Sözcü,  Suudi Arabistan'ın İstanbul  Konsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden haber alınmayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya konusunda  olayın açıklığa kavuşmasının ardından pozisyon belirteceklerini söyledi ve "Olayın ne olduğu anlamak için beklemeliyiz" dedi. (AA)

 

ÖNCEKİ HABER

Maaş bordrolarını yakan emekçiler, ücretlerine zam istedi

SONRAKİ HABER

Albayrak'tan ekonomi için 'pembe' vaat: Yeni sürecin arefesindeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...