15 Ekim 2018 08:44

Amedspora yönelik ırkçı saldırı Meclis gündeminde

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Amedspora saldırı hakkında soru önergesi verdi. Ayrıca Amedspor, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Görsel: AmedsporSK adlı Twitter hesabının paylaşımı

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Amedspora yapılan saldırıyı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sorarak Meclis gündemine taşıdı.

6-7 Eylül olaylarının mağduru Lefter Küçükandonyadis’in isminin verildiği bir sezonda bu tarz ırkçı bir saldırının güçlü bir şekilde kınanması gerektiğini belirten Gergerlioğlu, “Spor barış ve kardeşlikken bu tarz tam da asıl bölücülüğe hizmet edecek davranışların sergilenmesi aklı selim olan herkesi yürekten yaralamıştır. Ne yazık ki durumdan vazife çıkaran ülkemizde barışın kardeşliğin olmasını istemeyen eller çeşitli zamanlarda bu tarz eylemlere başvurmaktadır. Anneler ağlamasın diyen Ayşe Öğretmen, Anneler ağlamasın çocuklar maça gelsin diyen Amedspor Barış istedikleri için cezalandırılmaktadır. İnanıyorum ki Amedspor bu yaşananlardan yılmayacak barış için mücadele etmeye devam edecektir. Ben de planlarımda bir sıkıntı çıkmazsa bir Kocaelispor taraftarı olarak şehrimin takımıyla Diyarbakır'a gidip 27 Ekim 2018’de Diyarbekirspor-Kocaelispor maçını seyirci olarak izleyeceğim ve barış için, kardeşlik için mesajlarımızı halkımızla paylaşacağım” dedi. 

Gergerlioğlu konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevap vermesi talebiyle şu soruları sordu:

  1. Amedspora yapılan saldırıyla ilgili soruşturma açılmış mıdır?
  2. Halen gözaltında olan kimse var mıdır?
  3. Soruşturma varsa hangi aşamadadır?
  4. Soyunma odasına taraftarlarca yapılan saldırı esnasında bir polis memurunun da Amedsporlu futbolculara saldırdığı iddiası doğru mudur?
  5. Bu iddiayla ilgili kamera kayıtları incelenmiş midir?
  6. İddia doğruysa konuyla ilgili soruşturma açılmış polis memuru açığa alınmış mıdır?
  7. Askeri operasyon görüntüleri neden maç öncesinde taraftarlara izlettirilmiştir?
  8. Spor müsabakası ile bu görüntülerin izlettirilmesi arasındaki ilişki nedir?
  9. Taraftarlara askeri operasyon görüntüleri izletilerek Amedspora saldırı yapılması için taraftarların azmettirildiği iddiası araştırılmış mıdır?
  10. TFF Gözlemcisi raporunda yaşanan olayı yazmış mıdır?
  11. Bu rapor kamuoyuyla paylaşılacak mıdır?
  12. 2015-2018 yılları arasında Amedsporun deplasman maçlarında Amedsporlu kaç futbolcu, takım yöneticisi veya taraftara kaç saldırı gerçekleşmiştir?
  13. 2015-2018 yılları arasında Amedspora yapılan saldırılar neticesinde kaç kişiye soruşturma açılmıştır ve bu soruşturmaların neticesi ne olmuştur?
  14. 2015-2018 yılları arasında Amedspora yapılan saldırılar neticesinde kaç kulübe hangi cezalar verilmiştir?
  15. Amedspor 2015-2018 yılları arasında kaç defa hangi sebeplerle TFF Disiplin Kurulundan hangi cezaları almıştır?
  16. Hükümetin ‘Çocuklar Ölmesin’ dedi diye Ayşe Öğretmene ve ‘Çocuklar Ölmesin Maça Gelsin’ dedi diye Amedspora ceza verilmesini önlemek için yapılan yasal çalışmalar nelerdir?
  17. 2018 – 2019 sezonuna 6-7 Eylül olaylarının mağdurlarından Lefter Küçükandonyadis’in ismini veren TFF’nin ve Gençlik ve Spor Bakanlığının bu tarz ırkçı saldırıların gerçekleşmemesi için aldığı önlemler nelerdir?​”

(HABER MERKEZİ)


SORUMLULAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Mezopotamya Ajansına konuşan Amedspor Başkanı Nurullah Edemen, saldırganlar ve sorumlular hakkında suç duyurusunda buluncaklarını belirtti. Yöneticileri duyarlı olmaya çağıran Edemen,“İnsanları bir yere kadar durdurabiliriz. Ancak bir yerden sonra kontrolden çıkan tribün olayları olabilir. Birileri bunu amaçlayarak provokasyonlar geliştiriyor” ifadelerini kullandı. Başta TFF ve savcılara, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin başlatılması yönünde çağrıda bulunan Edemen, Sakaryaspor’un da cezalandırılması gerektiğini söyledi. Edemen, Sakaryaspor ve maruz kaldıkları ırkçı saldırılara karşı suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kaşıkçı'yı öldürdükleri öne sürülen şahısların pasaportları yayınlandı

SONRAKİ HABER

Macaristan'da sokakta yaşamak yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...