15 Ekim 2018 04:35

Meteoroloji'den Din Öğretimine usulüne aykırı arsa devri

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün binlerce metrekarelik arsasını usulüne aykırı olarak başka kurumlara devrettiği ortaya çıktı.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, arsasını Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne ‘hibe’ etti. 37 arsasını çeşitli kurumlara dağıtan Müdürlük, dokuz arsanın devrine ilişkin gerekli izinleri almadı.

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü elindeki 37 arsayı çeşitli kurumlara dağıttı. Sayıştay Denetim Raporu 2017 yılında Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kurumun bünyesinde bulunan binlerce metrekarelik arsanın usulüne aykırı olarak başka kurumlara devredildiğini ortaya koydu. Sayıştay denetçileri, hazırladıkları raporla, kurumun birçok arsasının, gerekli izinler alınmadan ‘devredildiğini’ gözler önüne serdi.

Sayıştay’ın raporuna göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne ait farklı şehirlerdeki 37 arsa, başka kurumlara verildi ve bu tesislerin dokuzunun izin belgeleri Maliye Bakanlığı’nın talebine rağmen iletilmedi. Bu usulsüz işlem geri kalan arsalarda da yaşandı. Devredilen çoğu arsanın izin belgesi, Sayıştay denetimi sona erdikten sonra Bakanlığa iletildi.

Çeşitli kurumlara toplam 195 bin 443 metrekare arsa dağıtan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu arsaların 4bin799 metrekaresini Edirne’de Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağışladı. Çeşitli belediyelere de arsa dağıtan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Samsun’da ise 26 bin 501 metre karelik arsasını, Kütahya Porselen Seramik Turizm A.Ş’ye verdi.

Dersim’de bin 93 metrekarelik başka bir arsayı daha Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne devreden Meteoroloji Genel Müdürlüğü ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın kullanımı için de arsalarını verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün döner sermaye hesabını da inceleyen Sayıştay denetçileri, yaklaşık sekiz milyon TL’lik zararın “dikkati çekici” olduğunu tespit etti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Trump Çin'i seçimlere müdahale ile suçladı

SONRAKİ HABER

MB’nin vadeli döviz satım ihalelerine teklif gelmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...