14 Ekim 2018 17:50

'Kendilerine şatafat, halka tasarruf'

Ulaştırma Bakanlığı temsil ve ağırlamaya 9 ayda 157 bin lira harcadı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Buse VURDU
Ankara

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun bakanlıkların temsil ve ağırlama harcamalarına ilişkin soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan cevap geldi. Açıklanan tabloya göre yalnızca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın temsil harcamaları 2018’in ilk 9 ayında 157 bin lirayı aştı. Harcamaları Evrensel’e değerlendiren CHP’li Tanrıkulu, “Bildirilen bu rakamlar kamunun özellikle de bakanlıkların tasarruf konusunda hiçbir özen göstermedikleri ve bütün yükü emekçilerin, yoksulların sırtına yüklemek istediklerinin açık kanıtı” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun 2016-2018 yılları arasında temsil ve ağırlama harcamalarının miktarı ve Bakanlıklara göre dağılımına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesi cevaplandı. Cevapta, yalnızca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın temsil, ağırlama, tören ve tanıtım giderlerine yer verildi. Bakanlığa bağlı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan tabloya göre 2016 yılının başından 2018 yılının ilk 9 ayına kadarki süreçte temsil ve ağırlama harcamaları 572 bin 673 lirayı buldu. Tabloya göre 2016 yılında 197 bin 350 lira, 2017 yılında 218 bin 307 lira, 2018 yılının ilk 9 ayında ise 157 bin 16 lira bu giderler için kullanıldı.

ŞATAFATTAN ‘TASARRUF’ YOK

CHP’li Tanrıkulu, Türkiye’nin ağır bir ekonomik krizle karşı karşıya kaldığı bir dönemde yalnızca tek bir bakanlığın temsil giderlerinin bu boyutlara ulaşmış olmasının “itibardan tasarruf edilmediğinin” açık bir göstergesi olduğunu ifade etti. İktidarın “tasarruf” söylemlerine karşın şatafat ve gösterişten vazgeçmediğini belirten Tanrıkulu, “Bildirilen bu rakamlar kamunun özellikle de bakanlıkların tasarruf konusunda hiçbir özen göstermedikleri ve bütün yükü de emekçilerin, yoksulların sırtına yüklemek istediklerinin açık kanıtı. Tek bir bakanlığın bu kadar temsil giderinin olması kamu kaynaklarını nasıl kendi yararlarına kullandıklarının da çok açık bir göstergesi...” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Belediye başkanının oğlu silahla yaralandı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Baro Başkanlığı'na avukat Cihan Aydın seçildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...