07 Nisan 2011 12:00

Emekçiler ‘süper yetkiye’ karşı yürüdü

AKP’ye kanun hükmünde kararname yetkisi veren tasarının Mecliste kabul edilmesiyle ‘hükümetin süper yetkilerle’ donatılmasına yönelik tepkiler artıyor.KESK İzmir Şubeler Platformu AKP Hükümetinin kanun hükmünde kararname yetkisi almasına ilişkin yürüyüş ve ardından basın açıklaması yapt

Emekçiler ‘süper yetkiye’ karşı yürüdü
Paylaş

KESK İzmir Şubeler Platformu AKP Hükümetinin kanun hükmünde kararname yetkisi almasına ilişkin yürüyüş ve ardından basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 150 KESK üyesi emekçiler Konak YKM önünden ‘Güvenceli İş Güvenceli Gelecek’, ‘Saldırının Yeni Adı Kanun Hükmünde Kararname’ ve  ‘Bildiğini Okuyan İktidara Karşı Gücümüz Birliğimizdir’ dövizleriyle İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdü. AKP Hükümetinin kamu hizmetlerini özelleştirme, emekçilerin istihdam koşullarının esnekleştirilmesi ve güvencesizleştirilmesi politikalarından bugüne kadar kanunlaştıramadıklarını tamamlamayı planladığını söyleyen KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Abdullah Tunalı, AKP’nin seçim öncesi ani bir atakla kendisini süper yetkili kılmak istediğini belirtti. Mecliste kabul edilen tasarının kamu yönetiminin temel esaslarını alt üst edecek düzenlemeler içerdiğini ifade eden Tunalı, “Buna rağmen AKP İktidarı düzenlemelerin asıl muhatabı olan emekçilerin örgütlendiği sendikaların ve meslek örgütlerinin görüşlerini alma zahmetine dahi katlanmamıştır” dedi. Tunalı, tasarıda hükümetin KHK ile değişiklik yapabileceğini yasaların çok geniş olduğunu vurguladı. AKP Hükümetinin bu hamlesinin kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesinden daha çok genel seçimlerden daha güçlü çıkmak için gerekli ortamı hazırladığını söyleyen Tunalı, “Özellikle KHK yetkisi ile kendi siyasal-ideolojik çizgisinde olan kişileri kamu yönetiminde kilit mevkilere getirme telaşındadır” dedi. Tunalı, parlamenter sistemin yerine hükümet sistemini geçirmeye çalışan, bildiğini okuyan AKP Hükümetine karşı emekten yana tüm güçlerin birlikteliğinin ve mücadelesinin daha da önemli hale geldiğini vurguladı.

KHK ADANA’DA DA KINANDI

KESK Adana Şubeler Platformu da hükümete KHK yetkisi veren tasarının yasalaşmasını protesto etti. Eğitim Sen Adana Şubesinde yapılan basın açıklamasını platform adına okuyan Kamuran Karaca, AKP Hükümetinin, 2004 yılında çıkardığı Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısının Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmesine rağmen çalışma yaşamını sermaye lehinde düzenleme gayretinin farklı yasalarla devam ettirildiğini vurguladı. Bu yetkilerin en büyük hedefinin emekçilerin haklarını gasbetmeye yönelik düzenlemeler olacağını belirten Karaca, tüm emekçileri birlikte mücadele etmeye çağırdıklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Japonya'da 7.1'lük deprem, 3 ölü 132 yaralı

SONRAKİ HABER

Engelliler Konfederasyonu’ndan 15 aday adayı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa