14 Ekim 2018 16:09

CHP’li Gülizar Biçer Karaca’dan Menemen için çağrı: Katliamı durdurun

CHP’li Gülizar Biçer Karaca, kalker ocaklarına karşı mücadele veren İzmir Menemenlileri ziyaret etti.

Fotoğraf: CHP Basın Bülteni

Paylaş

İzmir’in Menemen ilçesine bağlı kırsal Alaniçi ve Göktepe mahallelerine yakın ormanlık alanda 85 bin 990 metrekarede kurulacak kalker ocağı ve kırma eleme tesisi projesine karşı çıkan Menemenlilerle dayanışmak için CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve beraberindeki heyet ilçedeydi. Karaca, doğa katliamın durdurulması için yetkililere çağrıda bulundu.

CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Bedri Serter, Murat Bakan ile Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak’ın da katıldığı toplantıda Menemenlilere seslenen CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca mahkemenin ağaç katliamını durdurmak için 4 aydır bilirkişi raporunun beklemesini eleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sulama projesinin ÇED sürecinin 10 yıldır sonlandırılmadığını hatırlatan Biçer Karaca, taş ocağı projesi için yargı kararını hiçe sayarak 1 ay içinde verilen ikinci “ÇED gerekli değildir” kararına sert tepki gösterdi:

“İzmir Büyükşehir Belediyemiz yöre halkının sulama ihtiyacını karşılamak için bir baraj yapmak istiyor ama ÇED süreci bir türlü sonlandırılmıyor. Burada yaşayan ve yaşamını tarımdan sağlayan yöre halkının sulama gibi hayati bir ihtiyacını giderecek sulama projesinin ÇED süreci 10 yıldır sonlandırılmazken, bir firmanın taş ocağı projesine ÇED gerekli değildir raporu verilebiliyor.”

‘HALKA RAĞMEN BU PROJEYİ YAPAMAZLAR’

İlçe belediye meclisinin AKP ve MHPli üyelerinin düzenlenen toplantıya katılarak taş ocağına karşı mücadeleye destek vermesinin önemli olduğunu söyleyen Biçer Karaca, “Bu birlik beraberlik devam ettiği sürece sizi birbirinize düşürmek için vaatlerde bulunup, direnişinizi kırmaya çalışacaklar. Hiçbir vaat, doğamızın yok edilmesinin, ağaçların kesilmesinin ve yaşanacak bir Türkiye hayalinden vazgeçmemizin gerekçesi olamaz” dedi.

Bölgede 40 tür sebze ve 20 tür meyve yetiştiğini, taş ocağının faaliyete geçmesiyle patlatmalar ve malzeme nakliyesi sırasında tarlalara, bahçelere taşınacak yoğun miktarda tozun buradaki ekolojik dengeye ve su kaynaklarına ciddi zarar vereceğini söyleyen Biçer Karaca Menemenlilere her zaman yanlarında olacaklarının sözünü verdi.

‘HİÇBİR RANT ORMANLARIMIZDAN DAHA DEĞERLİ DEĞİL’

Yaklaşık 200 yıllık çam ağaçlarının kesildiği alanı ziyaret eden Biçer Karaca, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bu alana ruhsat veren İzmir Valisi, buna göz yumanlar, siz ömrü hayatınızda böyle bir ağaç diktiniz mi? 200 yılda meydana gelen bu ağacı bu şekilde katlederken vicdanlarınız hiç sızlamadı mı? Sizden bir tek şey istiyoruz. İklimin giderek kuraklaştığı ülkemizin bu doğal güzelliklerine, yaşam alanlarına, oksijenine, yağışların can damarı olan ormanlarımıza lütfen artık kıymayın. Hiçbir rant, menfaat ve çıkar bu ormanlardan, ülkemizin geleceğinden, doğasından ve yaşam alanlarımızdan daha değerli değildir. Duyarlı olun. Vicdanlarınıza sesleniyorum. Lütfen bu kıyıma artık ‘Dur’ deyin. Hem Kaymakama hem de Valiye buradan çağrı yapıyorum; gelsinler bu manzarayı görsünler, eğer vicdanları sızlamadıysa o zaman ben insanlıklarından da şüphe edeceğim. Bir an önce bu kıyım durdurulsun.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fas’ta binlerce kişi ‘yolsuzlukla mücadele’ çağrısı yaptı

SONRAKİ HABER

TOFAŞ’ta ‘var’ denilen krizin sonucu: Patrona fırsat, işçiye yoksulluk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa