14 Ekim 2018 14:55

Şükrü Erbaş: İnsana değmeden yaşıyorsak çürüyoruz demektir

Şair Şükrü Erbaş, MMO Kocaeli Şubesi’nin düzenlediği etkinlikte okuyucularıyla bir araya geldi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) Kocaeli Şubesi aylık düzenlediği üye kahvaltısını gerçekleştirdi. Kahvaltı sonrasında şair Şükrü Erbaş'ın katıldığı söyleşi düzenlendi.

Üye kahvaltısında konuşan MMO Kocaeli Şube Başkanı Murat Kürekçi, “Her ay üyeliklerimiz, eşleri ve çocuklarıyla düzenli olarak kahvaltıda buluşuyoruz. Bu kahvaltıya Şükrü Erbaş'ı konuk ettik. Onun gibi toplumsal duyarlılığı olan nitelikli yazar, şair ve sanatçıları ağırlamayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği'nde (KYÖD) kahvaltı sonrası gerçekleştirilen söyleşide şiir severlere seslenen Şükrü Erbaş, “Ben ilk dizeyi yazdığım günden beri insanın yabancılaşmasını, yalnızlaşmasını ve birbirini tetikleyen, körükleyen bu iki şeyi yazıyorum” dedi. İnsana değmenin önemine değinen Erbaş, “Yabancılaşmadan, yalnızlaşmadan iyilik güzellik doğmaz. Bu yabancılaşmanın kırılması gerekiyor. Biz başka bir insana değmeden yaşıyorsak çürüyoruz demektir” diye konuştu.

'ŞİİR SOL MEMENİN ALTINDAKİ CEVAHİRE DOKUNUR'

Şiirlerinden söz eden Erbaş, “Bizler benzer hayal kırıklıkları, kırgınlıklar yaşayan insanlarız. Benim dizelerimde yaşadığınız semtlerde, evlerde, bu siyasal düzende yalnız olmadığınızı, yaşadıklarınızın resmini görüyorsunuz. Ben de yazdıklarımın ete kemiğe bürünmüş halini sizde görüyorum” ifadelerini kullandı. Şiirlerinde hayat görüşünün, inandığı etik, ideoloji ve sanat anlayışının yer aldığını belirten Erbaş, “Ben şiirin insanların sol memesinin altındaki cevahire dokunarak unuttukları bir şeyi hatırlatacağına inanıyorum” dedi.

Şiirlerinin yazılış süreçlerinde de bahseden Erbaş, şiir severlerin sorularını da cevapladı. Söyleşinin ardından Erbaş kitaplarını imzaladı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mıknatıs ve manyetik ortam enerji işçilerini etkiliyor

SONRAKİ HABER

Arap Coğrafyasında bu hafta: Tunus ve Lübnan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...