14 Ekim 2018 14:37

Ali Deniz Uzatmaz üçüncü yılında mezarı başında anıldı

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Ali Deniz Uzatmaz mezarı başında anıldı. Yaşamını yitirenler için Malatya’da da etkinlik düzenlendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Gençliği IŞİD tarafından 10 Ekim 2015’te Ankara Gar meydanında patlatılan bombalarla hayatını kaybeden Antep Emek Gençliği Yöneticisi Ali Deniz Uzatmaz’ı mezarı başında andı.

Ali Deniz Uzatmaz’ın Maraş’ın Osmandede köyünde bulunan mezarı başında yapılan anma programına Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, EMEP GYK Üyesi Umut Yeğin, EMEP ve Emek Gençliği üyeleri, CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan’ın yanı sıra Ali Deniz’in yakınları katıldı.

EMEK GENÇLİĞİ ALİ DENİZ PANKARTI AÇTI

EMEP üyeleri mezar başına Ali Deniz’in fotoğrafının olduğu ve “Denizler gibidir Ali’ler... Hiç bitmez. And olsun ki faşizmi yeneceğiz. Ali İsmail’in gülüşü, Ali Deniz’in yumruyla direneceğiz” yazılı pankartla geldi. Anma esnasında “Ali Deniz Uzatmaz Ölümsüzdür”, “Ali Deniz Yaşıyor Mücadele Sürüyor” sloganları atıldı. Mezar başına karanfiller bırakıldı.

‘ÖLENLERİN MÜCADELESİNİ SAHİPLENMELİYİZ’

Saygı duruşunun ardından Ali Deniz Uzatmaz’ın babası Ogün Uzatmaz söz aldı. Ankara Katliamı gibi katliamların önlenebileceğini belirten Uzatmaz, “Bizler ölenlerin mücadelesini sahiplenmeliyiz. Aksi takdirde bu gibi katliamlarda bir sürü Ali Denizler ölecek. Hem katliama sebep olanları hem de dava sürecini daha geniş kesimlere duyurmamız gerekiyor. Ali Deniz’in bıraktığı mücadeleyi ilerletecek olanlar bizleriz” dedi.

‘TARİH DİRENLERİN TARİHİ OLACAK’

Emek Gençliği adına söz alan Deniz Kar, “1980’de Erdal Eren yaşı 17 iken işlemediği bir suçtan dolayı yaşı büyütülerek idam edildi. Gezi Direnişi’nde 14 yaşındaki Berkin Elvan polisler tarafından öldürüldü. Aynı direnişte 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz dövülerek öldürülüyor. Yine aynı yaştaki Ali Deniz ellerinde istihbarat olmalarına rağmen devletin önlem almadığı 10 Ekim Ankara Katliamı’nda patlayan bombalarla can veriyor” dedi. “Devlette süreklilik esastır” denildiğini belirten Kar, “Sermayenin, patronların, tek adam-tek parti rejiminin devletinde sürekli olan kan, zulüm ve gözyaşıdır” dedi. Günümüzde emek, barış, demokrasi taleplerinin daha elzem haline geldiğini söyleyen Kar, sözlerini şöyle devam ettirdi:

“Bayrakları tekrardan dalgalandırdığımız, ölülerin sesini sesimize kattığımızda tarih direnenlerin tarihi olacaktır. Biz Ali Deniz’in yoldaşları olarak and içiyoruz ki düşürdükleri bayraklar dalgalanacak, mücadelemiz zaferle sonuçlanacaktır.”

Konuşmaların ardından Ali Deniz’in yoldaşları, arkadaşları söz aldı. (Antep/EVRENSEL)


MALATYA EMEK GENÇLİĞİ KATLİAMDA HAYATINI KAYBEDENLERİ ANDI

Malatya Emek Gençliği de 10 Ekim Ankara Garı Katliamı’nın 3. yıldönümünde Emek Partisi Malatya İl Binası’nda bir anma gerçekleştirdi. Anmada Emek Gençliği Bölge Yöneticisi Merdan Şahin konuşma yaptı. Şahin, “Ülkede içeride ve dışarıda yürütülen savaş çatışma politikalarının sona erdirilmesi için ‘savaşa inat barış hemen şimdi’ şiarıyla ülkenin dört bir yanından gelen on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Emek, Barış ve Demokrasi mitingine savaştan beslenen karanlık odaklar katliamla cevap verdiler. Yaşanan bu büyük katliamın acısı yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. Acımız kadar öfkemiz de tazeliğini koruyor. Gerçek katiller dışarıda gezdiği için isyanımız her gün biraz daha büyüyor. Acımızı ve öfkemizi büyüten en büyük nedenlerden birisi de katliam öncesinden bugüne kadar siyasi iktidarın takındığı tutum ve yargı sürecidir” dedi.

‘İNSAN HAKLARI GİBİ BİR DERTLERİ YOK’

7 Haziran seçimleri öncesi müzakere masasının devrildiğini hatırlatan Şahin, “Son 3 yıllık süreçte 3 seçim, bir referandum ve bir darbe girişimi yaşandı. Erdoğan-AKP yönetimi izlediği politikalarla insan hakları, demokratik hak ve özgürlükler, hak, hukuk, adalet gibi bir derdinin olmadığını yeniden gösterdi” dedi.

BARIŞ VE DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ KAZANACAK!

10 Ekimde hayatını kaybedenleri saygıyla andıklarını dile getiren Şahin “Ankara Katliamı ve diğer tüm katliamlar aydınlatılmadan bu ülkede gerçek adaletten bahsedilemez. Bu ülkenin işçileri, emekçileri ve ezilen halklar olarak barış ve demokrasi mücadelemiz kazanacak” dedi.

Konuşmanın ardından Bin Doğanlardan Biri: Ali Deniz Uzatmaz belgeselinin gösterimi oldu. Belgeselin ardından şiir ve müzik dinletisi yapıldı. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sarten Ambalaj’da ‘kriz’ gerekçesiyle işten atma

SONRAKİ HABER

Direnişteki TÜVTÜRK işçileri: Herkesi dayanışmaya çağırıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...