14 Ekim 2018 14:27

‘Krizin faturasını halk ödemeyecek’

İstanbul Maltepe’de Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla kriz paneli düzenlendi: Krizin faturasını halk ödemeyecek.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Maltepe’de, Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böle'nin katılımıya düzenlenen panelde, “Krizin faturasını halk ödemeyecek” denildi.

Ekonomik krizin nedenleri ve sonuçlarının irdelendiği panelde, CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke “Kriz AKP'nin yönetemezliğidir. Çözüm, krize karşı tüm emek ve demokrasi güçlerinin ortaklaşarak birlikte mücadele etmesidir. Ortak mücadelenin ete kemiğe bürünmesi gerekir” dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da krizin bahane edilerek işten atmaların ortaya çıktığını söyledi. Yüzde 24 enflasyon karşısında emekçilerin ücret ve maaşlarının güncellenmesi gerektiğini söyleyen Çerkezoğlu, “İşyerlerinden başlayarak bunun karşısında mücadele etmek gerekiyor. İşçi ve emekçilerin krizi yaratmadığını söylemek gerekiyor” dedi. Çerkezoğlu, DİSK'in taleplerini bir kez daha yineledi: “Ücretler derhal artırılsın, işten çıkarmalar yasaklansın, vergi adaleti sağlansın, elektiriğe, doğal gaza, suya, ulaşıma zam yapılmasın.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Glütensiz gıdadaki zam çölyak hastalarını vurdu

SONRAKİ HABER

Sarten Ambalaj’da ‘kriz’ gerekçesiyle işten atma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...