16 Eylül 2012 16:34

Aspendos Festivalinde son temsil ‘Carmina Burana’

19. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali kapanış konseri Carmina Burana’yla sona eriyor. Ünlü Alman besteci Carl Orff tarafından oluşturulan sahne kantatı Carmina Burana, 120 kişilik kadrosuyla bugün günü saat 20.30 ‘da Aspendos Antik Tiyatro’da sanatseverlerin karşısına çıkacak. Antalya operasının güçlü sa

Aspendos Festivalinde son temsil ‘Carmina Burana’
Paylaş

19. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali kapanış konseri Carmina Burana’yla sona eriyor. Ünlü Alman besteci Carl Orff tarafından oluşturulan sahne kantatı Carmina Burana, 120 kişilik kadrosuyla bugün günü saat 20.30 ‘da Aspendos Antik Tiyatro’da sanatseverlerin karşısına çıkacak. Antalya operasının güçlü sanatçı kadrosuyla izleyicilerle buluşacak olan eserde orkestrayı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Şef Rengim Gökmen yönetecek.  
Bu sene iki aşamalı olarak düzenlenen festivalin  kapanış eseri olan Carmina Burana’da Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından soprano Nurdan K. Aydın, tenor Devrim Demirel ve bariton  Tamer Peker sahne alacak. Piyanoda ise Yücel Yalçın ve Onur Altıparmak yer alıyor. 19. yılında Carmina Burana ile toplamda 11 temsil ile sanatseverlerin karşısına çıktı.

CARMİNA BURANA, MANASTIRDAN ÇIKTI!

“Bir şey yaratmak istiyorsan mutlaka eski olanı kullan” anlayışı ile yapıtlar veren  Carl Orff ; Carmina Burana’yı da Münih yakınlarındaki bir manastırda bulunan 200 kadar şiir ve şarkıdan esinlenerek oluşturmuş. Bestecinin Trionfi ( Zaferler) üçlemesinin ilk eseri olan Carmina Burana, oldukça ilginç Latince metinlere dayanıyor. Eserin ilk bölümünde doğa ve aşk konuları güçlü bir şekilde izleyiciyi sarıyor. Meyhanede geçen ikinci bölümün sonrasında üçüncü bölümün teması yine sevgi... Dünyada ilk kez 1937 yılında gösterime konan ve Rönesans döneminden de etkiler taşıyan Carmina Burana; orkestra, koro ve solistlerden oluşan geniş kadrosuyla en etkileyici eserler arasında yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Fotoğraf yalan söylemez, gerçektir’

SONRAKİ HABER

Ne fedakarlıklarla büyüttüğümüz çocuklarımız...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...