14 Ekim 2018 13:43

İdlib’deki silahlar ‘kısmen’ çekildi

Hristiyan milis güçlerinin komutanı Nabil, Türkiye’nin iddia ettiğinin aksine idlib’de silahların kısmen çekildiğini ifade etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türkiye’nin ‘tamamı çekildi’ dediği İdlib’de kurulması planlanan ‘silahsızlandırılmış bölge’deki cihatçılara ait ağır silahların, sadece ‘kısmen’ çekildiği ileri sürüldü.

Sputnik’e konuşan Hama’nın Skalbiya yerleşimindeki Hristiyan milis güçlerinin komutanı Nabil, “Silahlı militan grupların anlaşma kapsamındaki koşulları yerine getirdiği yönünde bilgi var. Militanların yayınladığı video ve fotoğraflar da bunu gösteriyor. Bizim kaynaklarımıza göre kısmen geri çekilme gözleniyor. Türkiye, basın aracılığıyla bunu doğruluyor. Bunun kısmen doğru olduğunu söyleyebiliriz. Ancak çekilme tam kapsamlı değil ve bunun için ayın 15’ine kadar süre var” diye konuştu.

Savunma Bakanlığından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada Türkiye ve Rusya yönetimleri arasındaki Soçi anlaşması dahilinde ağır silahların tamamen çekildiği ileri sürülmüştü. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise silahların çekilmesi için verilen sürenin “1-2 gün” uzayacağını söylemişti.

‘BAZI GRUPLAR ANLAŞMAYA HAZIR’

Öte yandan Nabil, “bir dizi yasadışı silahlı gruba üye militanların” Suriye hükümetiyle uzlaşma yapmaya hazır olduğunu ileri sürdü. Nabil, “Militanlar, müttefikleri olan Türkiye, ABD ve Körfez ülkelerinin kendilerine ihanet ettiğine inanıyor. Suriye ordusunun ve Rusya’nın şeffaflığı ve dürüstlüğü konusunda ikna olan militanlar, iki kentte yapılan başarılı uzlaşmaları da göz önünde bulunduruyor” iddialarını dile getirdi. Habere göre, Nabil, uzlaşmaya hazır olan grupların hangileri olduğunu açıklamadı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Diyanet'ten hac ve umreye ‘kur’ ayarı: Yüzde 57 zam

SONRAKİ HABER

Andaman denizinin yunusları: Moken çocukları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa