16 Eylül 2012 16:34

‘Fotoğraf yalan söylemez, gerçektir’

BURSA Fotofest 2012; Cumhuriyet Caddesi’ndeki renkli Festival Yürüyüşü ile başladı. Dünyanın dört bir yanından fotoğraf meraklılarının yanı sıra Bursa halkının da yoğun ilgi gösterdiği festivalin ilk gününde; Ara Güler, Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda “20. Yüzyılı Yaratanlar” başlıklı bir sö

‘Fotoğraf yalan söylemez, gerçektir’
Paylaş

BURSA Fotofest 2012; Cumhuriyet Caddesi’ndeki renkli Festival Yürüyüşü ile başladı. Dünyanın dört bir yanından fotoğraf meraklılarının yanı sıra Bursa halkının da yoğun ilgi gösterdiği festivalin ilk gününde; Ara Güler, Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda “20. Yüzyılı Yaratanlar” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. “Foto muhabirleri fotoğraflarıyla aslında görsel tarihi yazarlar” diyerek sözlerine başlayan Güler, aynı zamanda fotoğrafın, tüm şehre yayılan, böyle halkla iç içe bir festivalle insanlara ulaşmasının bir eğitim niteliği de taşıdığını vurguladı.
Güler konuşmasında, “Fotoğraf sanat değildir. Sanat yalandan doğar, yalan söyler. Sinema sanattır, çünkü orada anlatılanın aslı yoktur. Fotoğrafsa yalan söylemez, gerçektir, bu yüzden de sanat değildir” dedi. Fotoğraf ustası, zaman zaman kahkahalarla ve alkışlarla bölünen konuşmasının sonunda tüm salon tarafından ayakta alkışlandı. Festivalin ilk günü, konuşmanın ardından gerçekleşen “Geçmişin Yüzleri” adlı slayt gösterisi ile sona erdi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dünya mimarlık günü ve kent filmleri festivali

SONRAKİ HABER

Aspendos Festivalinde son temsil ‘Carmina Burana’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...