14 Ekim 2018 10:47

iPhone'unu değiştiren MHP'li vekil: Kaldık ya la ortada

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine iPhone'unu değiştiren MHP'li vekil Cemal Enginyurt, Brunson’un tahliyesine tepki gösterdi.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt | Fotoğraf: DHA

Paylaş

ABD’yle Türkiye arasındaki rahip Andrew Brunson krizi sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Apple boykotu çağrısına uyarak telefonunu değiştiren MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Brunson’ın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Enginyurt krizin başladığı dönemde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD’nin elektronik ürünlerine boykot uygulanması için yaptığı çağrıya destek vererek, 15 Ağustos'ta iPhone telefonunu satıp yerine Samsung marka telefon satın almıştı.

MHP’li Enginyurt daha sonra yanında bulunan iPhone telefonu MHP İl Başkanı Köksal Yılmaz’a vermişti. MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz da kısa bir açıklamanın ardından elindeki iPhone telefonu yere atmış, ayağının altında kırmıştı.

MHP’li Enginyurt, daha sonra sosyal medya hesabından, “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine İPhone telefonumu bırakarak Samsung telefon alıyorum” mesajını paylaşmıştı.

‘KALDIK YA LA ORTADA’

ABD'li rahip Brunson'un tahliyesinden sonra ise MHP’li Enginyurt, dikkat çeken bir tweet attı.

Enginyurt, “Brunson yüzünden Amerika’yı protesto edeceğiz diye İphonu kırdık. Brunson ilk uçağa bindi gitti. Arkadaş, Amerika’yla aram açıldığına mı yanayım, kırılan iPhone mı üzüleyim, Ajan Brunson’un serbest kalmasına mı kızayım. Kaldık ya la ortada. İphonumu verin, çok bozuğum ona göre" diye yazdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak’ta İYİ Parti depremi

SONRAKİ HABER

Amedspor’dan ırkçı saldırılara karşı duyarlılık çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa